Pirha esittää 13 vanhusten laitoshoitoyksikön lakkauttamista – Vesilahdessa lisäselvityksen alla Anttilanhovi, Kurjenpolvi ja hoivaosasto

Vesilahden hoivaosasto on yksi niistä yksiköistä, jotka Pirkanmaan hyvinvointialueen ikäihmisten palveluverkkoesityksessä on listattu jatkoselvitystä vaativiksi. Kuva: Katariina Rannaste

Pirkanmaan hyvinvointialue (Pirha) on sulkemassa tänä vuonna 13 vanhusten laitoshoitoyksikköä. Lakkautettavia hoitoyksiköitä on Tampereella, Ikaalisissa, Kangasalla, Sastamalassa, Kuhmoisissa ja Orivedellä.

Tavoite on lakkauttaa laitoshoito kokonaan Pirkanmaalla vuoteen 2028 mennessä, kuten laki edellyttää, ja lisätä yhteisöllistä asumista, perhehoitoa sekä omaishoitoa nykyisestä.

Vesilahden terveyskeskuksen tiloissa toimivat Anttilanhovi, Kurjenpolvi ja hoivaosasto on sijoitettu Pirhan palveluverkkoesityksessä lisäselvityksen alla oleviin kohteisiin. Hoivaosastolla on 16 laitoshoitopaikkaa.

Yksikön tarvitsemaksi toimenpiteeksi on esityksessä merkitty tilojen käyttötarkoituksen muutos laitoshoidosta ympärivuorokautiseen palveluasumiseen ja sen jatkoedellytysten selvittäminen. Mikäli toiminnan jatkaminen kyseisissä tiloissa ympärivuorokautisena palveluasumisena ei ole mahdollista, toiminta päättyy vuoden 2027 loppuun mennessä.

Lisäselvitystä vaatii myös kiinteistön vuokrakustannusten kohdentuminen. Esityksessä nostetaan esiin, että mikäli kiinteistön kaikki kustannukset kohdistuvat ikäihmisten palveluiden yksiköille, nousevat asukasvuokrat kohtuuttoman korkeiksi.

Uutta ikäihmisten asumisen, kuntouttavan päivätoiminnan ja lähitorien palveluverkkoa esitetään Pirhan aluehallitukselle maanantaina 25. maaliskuuta.

 

Lue myös:

Lakkautusuhka yhä Vesilahden ja Kuljun terveysasemien yllä – päätöksiä tehdään syksyllä

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?