Kristus nousi kuolleista – totisesti nousi!

Viime viikolla olemme saaneet viettää hiljaista viikkoa ja hiljentyä suuren juhlan, pääsiäisen äärelle. Erilaisia tunteita on mahtunut matkalle palmusunnuntaista pääsiäisaamuun, ja olemme kulkeneet suuresta surusta, suureen iloon, Jeesus on voittanut kuoleman ja synnin vallan.

Erilaisia tunteita mahtuu myös elämään. Elämän polku vaihtelee; on iloa ja surua, varmuutta ja hämmennystä, toivoa ja epätoivoa. Pääsiäisen sanomassa, Jeesuksen ristinkuolemassa ja ylösnousemuksessa olen itse löytänyt sen suurimman rauhan ja toivon. Sellaisen rauhan ja toivon, jota tämä maailma ei voi antaa. Jeesukselle kipu ja kärsimys eivät olleet vieraita. Siksi on lohdullista kulkea tätä elämää Jeesuksen kanssa, Hän ei jätä yksin vaan kulkee rinnalla ja ymmärtää. Jeesuksen kanssa kulkiessa saan myös luottaa siihen, että aina on toivoa, silloinkin kun siltä ei tunnu.

Pääsiäisen ilosanoma on, että toivoa on ja elämä voittaa, Kristus nousi kuolleista – totisesti nousi! Pääsiäisenä ja kaikkina muinakin hetkinä saamme juhlia ja iloita siitä, että Jumalan rakkaus voittaa kaiken kärsimyksen ja tuo meille Jeesuksessa ilon, toivon ja elämän. ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoon, joutuisi kadotukseen vaan saisi iankaikkisen elämän.” Joh. 3:16

Meitä ei kutsuta pitämään tätä rakkautta, tätä iloa, toivoa ja elämää salaisuutena. Ei, vaan meidät kutsutaan viemään tuota ilosanomaa myös muille. Meitä jokaista tarvitaan, että pääsiäisaamun ilo ja toivo, voisi tavoittaa ihmiset lähellä ja kaukana. Jeesus Kristus on maailman valo. Miten sinä voisit jakaa tuota valoa eteenpäin?

Sari Myllymäki
Kasvatuksen ohjaaja
Vesilahden seurakunta