Mikäs pöllähtänyt lintu vieraili pihalla?

Lempäälän keskustassa kerrostalojen sisäpihalla seikkail tällainen valkoinen hieno lintu. Kuva: Lukija

Lukija lähetti lehteen kuvan erikoisesta lintuvieraasta kerrostaloalueen pihamaalla keskellä Lempäälää.

– Äsken ulos mennessäni oli talomme takaovella vähän pöllähtäneen näköinen ”pulu”. Lieneekö jollekin ollut tuomassa kirjettä ja kovassa tuulenpuuskassa törmännyt jonkun parvekkeen lasiin? Lintu polon jalat olivat niin piilossa höyhenien alla, etten nähnyt oliko rengastettu, kuvan ottanut lukija kertoo kohtaamisestaan valkonokkaisen linnun kanssa.

Lukija kertoo, että toisessa ottamassaan kuvassa pilkottaa mahdollisesti rengas jalassa, mutta ihan tarkkaa varmuutta siitä ei saanut.

Lintuharrastaja Hannu Järvinen arvelee kuvan perusteella, että kyseessä olisi juuri kirjekyyhky.

– Minusta lintu ei ole tietenkään luonnonvarainen. Pitäisin sitä kirjekyyhkynä, jollaisia aina joskus luonnossa näkee ja tuollaisia valkoisiakin ja valkonokkaisia on. Kirjekyyhkyt yleensä on rengastettuja, jotta omistaja löydetään. Tällä linnulla ei näytä tästä kuvasta katsoen rengasta olevan, joten veikkaan sen olevan jonkun lemmikkilintu, joka on mahdollisesti  päässyt karkuun, Järvinen arvelee.

Jos lintu on karannut lemmikki, toivottavasti se löytää takaisin kotiin.