Vesilahden Visan C-tytöille historiallinen SM-mitali lentopallossa

Pohjanmaalla Kuortaneen Urheiluopistolla 6. – 7. huhtikuuta tehtiin vesilahtelaista urheiluhistoriaa, kun Visan lentopalloilevat C-tytöt nappasivat SM-pronssimitalit. Kaksipäiväinen rankka turnaus huipentui Visan osalta kamppailuun mitaleista.

Ensiksi Visa kohtasi välieräottelussa lähes paikalliskisaaja Oriveden Ponnistustuksen. OrPo oli erittäin niukalla marginaalilla Visaa parempi lukemin 2–0 (27–25, 25–22) ja eteni finaalipeliin saakka. Visan tie vei pronssiotteluun, missä Nurmon Jymy taipui erin 2–1 Eevi Silpon (14 pistettä), Ella Paloniemen (11) ja Susan Söderlundin (9) johdolla.

– Onhan pronssi hieno saavutus. C-ikäisissä parhaitten pelaajien yksilötaso on jo huippuluokkaa, vaikka ikähaarukka onkin 13–14 -vuotiaat, kommentoi joukkueen vastuuvalmentaja Ari Paloniemi.

Paloniemi muistuttaa, että lentopallo on juuri C-ikäluokassa erittäin kilpailtu, tytöissä joukkueita valtakunnalliseen sarjaan osallistui pyöreät 150 kappaletta. C-ikäluokassa pelataan jo niin sanottua normilentistä eli koko kentällä kuusi vastaan kuusi-tyylillä aikuisten tapaan.

– Visan joukkueeessa on paljon potentiaalia, joten moni pelaajista voi tätä pronssia vielä tulevina juniorivuosina hyvinkin kirkastaa.

Kuortaneen-turnaus sujui Visalta tasaisesti. Alkulohko sujui tappioitta, kuten puolivälieräkin. Ainoa tappio kahteen päivään tuli siis välieräkamppailussa.

– Lounais-Suomen ja eritoten Tampereen alueella taso C-tytöissä on korkea, totesi Paloniemi.

Finaaliturnauksessa 16 joukkueesta neljä oli Tampereen seudulta, näistä kaksi nappasi mitalin ja SuPi-volley oli kahdeksas. Suomen mestaruutta juhli Salon Viesti.

Visan joukkue koostui yhdeksästä pelaajasta, joista kuuden tytön runko on pelannut yhdessä vuosikausien ajan. Eevi Silpon emoseura on Lempo-Volley ja Susan Söderlundin VaLePa Sastamalasta.

– Visan yksi niin sanottu salaisuus oli joukkueen hyvä keskinäinen kemia. Meillä oli kauden aikana koossa hieno valmennustiimi ja vanhemmat olivat koko kauden tukenamme, myös Kuortaneen finaaleissa, kiitteli Paloniemi.

Visan joukkueess apelasivat: Ella Paloniemi, Eevi Silpo, Susan Söderlund, Veera Paldanius, Elsa Tokee (joukkueen kapteeni ja libero), Maisa Rajala, Julia Autti, Jonna Luotolinna ja Julia Haikka. Ari Paloniemen ohella valmennustiimissä olivat turnauksissa päävalmentajana toiminut Tomi Tokee ja Timo Paldanius. Joukkueenjohtajana toimi Sari Haikka ja finaaliturnauksessa huoltajana hääri Sauli Silpo.

Visan C-tyttöjen pronssi-iloa Kuortaneen hallissa. Kuva: Visa fb-sivut