Tays Valkeakosken yöpäivystys lakkautetaan – Yöaikainen hoito siirretään koko Etelä-Pirkanmaalta Tampereelle Acutaan

Ennen omatoimista päivystykseen hakeutumista tulee aina soittaa Pirkanmaan päivystysapuun 116117. Kuva: LVS-arkisto/Joonas Leskinen

Ensi kesästä lähtien Tays Valkeakosken päivystys ei ole enää öisin avoinna. Koko Pirkanmaan alueen yöpäivystys järjestetään jatkossa Tampereella Tays Päivystys Acutassa.

Tays Valkeakosken päivystys on palvellut öisin Valkeakosken lisäksi Akaan, Urjalan, Kangasalan, Pälkäneen, Lempäälän ja Vesilahden asukkaita. Valkeakosken yöpäivystys päättyy 1. kesäkuuta.

Lue myös: Ensihoito on Vesilahdessa paikalla nyt kellon ympäri – Uudessa hybridiyksikössä on ensihoitajan lisäksi pelastaja ja pelastuskalustoa

Valkeakosken yöpäivystyksen sulkeuduttua Tays Päivystys Acuta hoitaa yhdessä Taysin lasten päivystyksen kanssa Pirkanmaan hyvinvointialueen päivystyksellistä hoitoa vaativat sairaudet öisin kello 22–08.

Acutan katuosoite on Ensitie 8, Tampere. Muina ajankohtina arkipäivisin ja viikonloppuisin päivystys jatkuu entisellä tavalla.

 

Ennen omatoimista päivystykseen hakeutumista tulee aina ensin soittaa päivystysapunumeroon 116117. Päivystysavussa ammattilainen arvioi terveysongelmasi kiireellisyyden ja tarvittaessa ohjaa oikeaan hoitopaikkaan. Henkeä uhkaavassa tilanteessa on soitettava hätänumeroon 112.

Tays Valkeakosken yöpäivystyksen lakkauttaminen on osa Pirkanmaan hyvinvointialueen (Pirhan) palveluverkon uudistamista. Muutos on Pirhan mukaan yhdenmukainen sosiaali- ja terveysministeriön (STM) kansallisen sairaalaselvityksen linjausten kanssa.