Janne Saarinen kohtaa vesilahtelainuoria kunnan kanavilla: Ensimmäisen videon aiheena on sosiaalisuus

Videot ovat kuvattu yhteistyössä vesilahtelaislähtöisen näyttelijän ja radiojuontaja Janne Saarisen kanssa. Ensimmäisessä videossa hän kertoo sosiaalisuudesta. Kuva: Riia Grasshill

 

− Muista ainakin tämä: Erilaisuus on rikkaus. Eikä kiltteys maksa mitään; se voi pelastaa jonkun toisen päivän, aseista riisuvan ystävällisesti hymyilevä vesilahtelaislähtöinen näyttelijä ja radiojuontaja Janne Saarinen päättää nuorille suunnatun Instagram-videon, jonka Vesilahden kunta julkaisi perjantaina 3. toukokuuta. Videosarjan ensimmäisen osan aiheena on  sosiaalisuus, sosiaaliset tilanteet ja muiden huomioon ottaminen.

Vesilahden kunta julkaisee Instagram-kanavissaan kevään aikana nuorille suunnattuja videoita ikäryhmälle tärkeistä ja ajankohtaisista asioista. Viime perjantaina alkaneen  “Onks kaikki ok?” -kampanjan tavoitteena on lisätä nuorten tietoisuutta ja madaltaa kynnystä hakea apua heitä askarruttaviin asioihin.

 

Syksyllä 2023 Vesilahdessa saatujen kouluterveyskyselyn tulosten pohjalta nousi huolestuttavia asioita nuorten hyvinvoinnista.  Kunnassa syntyi ajatus nuorille suunnatusta kampanjasta ja nyt  kevään aikana nuorille suunnatuissa videoissa käsitellään tärkeitä ajankohtaisia asioita kuten terveellinen syöminen, sosiaalisuus, e-vape, liika some ja kiusaaminen.

Videot ovat kuvattu yhteistyössä vesilahtelaislähtöisen näyttelijän ja radiojuontaja Janne Saarisen kanssa.

Pidemmillä videoilla keskustellaan väkivallasta ja seksuaalisesta häirinnästä. Näihin tärkeisiin asioihin paneudutaan yhdessä poliisin edustajan kanssa.

Jokaisen videon lopussa on ohjeistus olla yhteydessä tuttuun ja turvalliseen aikuiseen. Tukea löytyy esimerkiksi kunnan opiskeluhuollosta tai nuorisopalveluista. Jokaisen videon yhteydessä jaetaan lisäksi yhteystiedot teemaan sopivaan valtakunnalliseen palveluun.