Maastoa paloi Vesilahden Saastonkulmalla, ilmoittaja löi liekkejä alas hosalla

Vesilahden Saastonkulmalla syttyi maastopalo. Kuva: Katariina Rannaste

Vesilahden Saastonkulmalla syttyi maastopalo tiistaina 7. toukokuuta. Pirkanmaan pelastuslaitos sai ilmoituksen Vesilahden ja Sastamalan rajalla Potaskavuorella syttyneestä palosta kello 13.33.

Hälytyksen palosta teki sivullinen, joka hoiti alkusammutuksen.

– Ilmoittaja löi liekkejä alas hosalla, eli puunoksalla. Vieressä oli oja, mutta ilmoittajalla ei ollut tilanteessa astiaa, jolla ottaa vettä, kertoo päivystävä palomestari Tomi-Pekka Olkkonen Pirkanmaan pelastuslaitokselta.

Maastoa paloi noin 10 x 10 metrin kokoiselta alalta. Kaksi yksikköä Sastamalan Sammaljoelta ja Lantulasta tuli varmistamaan palon sammumisen.

 

Haastetta toi palopaikan sijainti. Sammutusletkuja jouduttiin Tomi-Pekka Olkkosen mukaan vetämään useampi sata metriä tieltä Potaskavuorelle.

Palon syttymissyy ei ollut vielä iltapäivällä pelastuslaitoksen tiedossa. Palopaikan läheisyydessä sijaitsee sähkölinja, joten Olkkonen piti mahdollisena, että eläin on voinut aiheuttaa palon.

 

Pirkanmaalla on voimassa maastopalovaroitus. Varoituksen ollessa voimassa avotulen teko on ehdottomasti kielletty.

Ilmatieteen laitos muistuttaa, että maastopalon vaara on kuivuudesta johtuen ilmeinen. Tuulisella säällä palot leviävät erittäin nopeasti.