Lempäälään perustettiin kirjakahvila – puheenjohtajaksi valittiin tietokirjailija Juha Kuisma

Lempääläinen tietokirjailija Juha Kuisma valittiin uuden kirjakahvilayhdistyksen puheenjohtajaksi. Kuva: Matti Pulkkinen/LVS-arkisto

Lempäälään on perustettu 4. toukokuuta kirjakahvilayhdistys. Perustavan kokoukseen osallistui 15 aktiivista lempääläistä. Yhdistyksen nimi on Kirjakahvila K-klubi, missä K tarkoittaa kirjoja, keskustelua, kulttuuria – ja kahviakin. Yhdistys toimii yhteistyössä Lempäälän kirjaston kanssa.

Puheenjohtajaksi valittiin Juha Kuisma, varapuheenjohtajaksi Esko Piippo ja sihteeriksi Heini Mäenpää. Hallitukseen kuuluvat myös varajäseninä Helka Urponen, Mikko Tappura ja Matti Klemola.

– Yhdistys rekisteröidään, mutta byrokratia pyritään pitämään mahdollisimman pienenä, kuvaa puheenjohtaja Kuisma uuden yhdistyksen toimintaa.

Yhdistyksen tarkoituksena on tukea kirjallisuuden harrastusta; perehtyä kirjoihin, väitöskirjoihin, tutkimuksiin ja julkaisuihin; sekä käydä keskustelua kiinnostavista kulttuurikysymyksistä. Keskeisenä toimintamuotona ovat kirjailijavierailut.

Kirjakahvila K-klubin ensimmäiseksi vieraaksi on lupautunut Matti Kuusela, joka tulee vieraaksi torstaina 30. toukokuuta.

Aamulehden pitkäaikainen ja palkittu toimittaja Kuusela joutui myrskyn silmään omaelämäkertansa julkaisun jälkeen, kun hän kirjassa paljasti maustaneensa joitakin artikkeleitaan sepitteillä. Aamulehti veti Kuuselan julkaisut pois verkkosivuiltaan ja on rekrytoinut henkilön tarkistamaan Kuuselan kirjoituksia. Tapauksesta nousi valtakunnallinen kohu.

 

Artikkelia muutettu, korjattu virheellinen tieto ensimmäisen kahvilan ajankohdasta, joka on 30. toukokuuta, eikä kesäkuuta, kuten aiemmin kirjoitettiin.