Murron kauppaa laajennettiin – Teemu Murto: ”Tällä pärjätään taas hetki”

– Olemme aina olleet ja pyrimme jatkossakin olemaan lähirautakauppa. Asiakkaat tulevat pääasiallisesti 30–35 kilometrin säteeltä, mutta reviiri on laajentunut, Teemu Murto sanoo. Kuva: Katariina Rannaste

Narvan Rauta ja Maatalous Oy on tullut vuosien varrella tunnetuksi laajasta tuotevalikoimastaan. Monipuolisuus on ollut kivijalkakaupalle hyvä asia, mutta hiljalleen sitä seurasi myös ongelma: tilanahtaus.

Yrittäjä Teemu Murto tuumasi, että asialle on tehtävä jotain, ja niinpä liikkeen, tuttavallisemmin Murron kaupan, laajennuksen avajaisia vietettiin 26. huhtikuuta.

– Laajennus tehtiin omalla porukalla alkuvuodesta, jolloin on perinteisesti hiljaisempaa rakennus- ja maataloustarvikepuolella. Neljä henkeä teki mitä töiden ohella pystyi, Murto kertoo.

Laajennuksen myötä tilaa on nyt aiempaa reilummin. Muun muassa pienkoneet ja ruohonleikkurit on saatu paremmin esille. Kuva: Katariina Rannaste

Aiemmin liikkeen perällä ollut noin 200-neliöinen kylmävarasto muutettiin myymälän jatkeeksi. Väliseinä purettiin, tila eristettiin ja uusia hyllyjä rakennettiin.

– Käytännössä koko myymälä järjestettiin uusiksi, Teemu Murto kertoo.

– Nyt esimerkiksi pienkoneille on omat osastot, maaliosastolle saatiin lisää tilaa ja lvi-tarvikkeet ovat selkeämmin esillä, hän mainitsee.

– Tällä pärjätään taas hetki, Murto hymähtää.

Sisustustarvikkeille aiotaan tehdä ensi talven aikana vielä uusi, erillinen osastonsa.

Narvan Rauta ja Maatalous sijaitsee Narvan keskustassa Latomaantiellä, jossa se on toiminut vuodesta 1994. Yrityksen toiminta alkoi 1940-luvulla Krääkkiössä. Kuva: Katariina Rannaste

Narvan Rauta ja Maatalouden myynnistä noin puolet tulee rakennustarvikemyynnistä ja noin puolet maatalouskaupasta. Lisäksi yritys tekee pienkonemyyntiä ja -huoltoa.

Rakennusalan yleinen ahdinko on heijastunut Teemu Murron mukaan jonkin verran myös rautakauppa-alalle. Uudistuotanto on tällä hetkellä vähäisempää.

– Uudiskohteissa talo tulee asiakkaalle usein pakettina, mutta moni tekee autotallin itse ja tarvikkeet siihen on haettu yleensä rautakaupalta. Toivotaan, että rakennushankkeet taas hiljalleen lisääntyvät, Murto toteaa.

– Meidän onneksemme käynnissä on taloremontteja sekä halli- ja navettalaajennuksia. Nyt menee niiden perustuksiin tarvittavia materiaaleja. Uusia asiakkaita on tullut koko ajan, hän kertoo.

– Käytännössä koko myymälä järjestettiin uusiksi, Teemu Murto kertoo. Kuva: Katariina Rannaste