Vesilahden yhtenäiskoulun joukkue pronssille KLL:n salibandykisoissa

Vesilahtelaisten ponnistelut päättyivät komeasti pronssiin Koululiikuntaliiton salibandykisoissa Helsingissä. Kuvassa takarivissä vasemmalta: Tilda Linnaranta, Anna Ilvo, Iita Kullaanviita, Enni Kuusjärvi, Milja Lehtimäki ja Sini Lampi. Keskellä vasemmalta: Aino Mäkinen, Saara Koponen, Oona Paaso ja Jenna Härkönen. Edessä Nea Honkoliini. Kuvassa olevien lisäksi mukana taipaleella kohti finaaliturnausta olivat Kaisla Salmia ja Unna Mattila.

Vesilahden yhtenäiskoulun tyttöjen salibandyjoukkue otti pronssia Koululiikuntaliiton (KLL) valtakunnallisissa mestaruuskisoissa.

Kuuden joukkueen lopputurnaus pelattiin tiistaina 7. toukokuuta Helsingissä Myllypuron Arena Centerissä. Vesilahti oli raivannut tiensä Iittalassa ja Ilmajoella aiemmin järjestetyistä karsintaturnauksista jatkoon.

Finaaliturnaus pelattiin kahdessa kolmen joukkueen alkulohkossa. Pronssiottelu käytiin Vesilahden yhtenäiskoulun ja Tampereen Sammon koulun välillä, jonka Vesilahti voitti luvuin 4–3.

– Pronssiottelu oli todella tasainen. Vastustaja karkasi ensimmäisessä erässä 1–0-johtoon. Vesilahti paransi hyökkäystään, mutta ensimmäinen erä päättyi 2–1 vastustajalle. Erätauon evästyksen jälkeen Vesilahti tasoitti ja meni johtoon, mutta vastustaja pääsi tasoittamaan, kunnes maalilla saavutimme erävoiton, kuvaa Janne Joensivu, joka valmensi joukkuetta kahdessa viimeisimmässä turnauksessa.

Mestaruuden voitti Iittalan joukkue ja hopealle ylsi joukkue Vaasasta.

Janne Joensivu ja joukkueen tyttöjen liikunnanopettaja Tiina Toivola pitävät pronssia merkittävänä saavutuksena, sillä vastaavaan on ylletty vain kerran aiemmin, vuosia sitten.

– Erityisen hyvältä tuntuu, että pieni Vesilahti pystyi voittamaan ison kaupungin koulun, Sammon koulun, joka on vielä urheiluun painottunut, Joensivu myhäilee.

Juniorivalmennus on ollut Janne Joensivun mielestä Vesilahdessa salibandyssä ja lentopallossa hyvällä mallilla jo vuosia.

Myös pronssijoukkue saa häneltä kehuja: tsemppihenki oli erinomainen koko turnaustaipaleen ajan.

– Monella tytöllä on pelaajatausta Vesilahden Visassa. Nyttemmin he edustavat eri seuroja, kuten Pirkkalan Pirkkaa, Kalvolan Keihästä, LeKiä tai Classicia, Joensivu mainitsee.

Pronssimenestystä juhlittiin Vesilahden yhtenäiskoululla pienellä herkutteluhetkellä perjantaina 10. toukokuuta.