Eetu Tuominen kansainvälisen kovan kisan kakkonen

Eetu Tuomisen käsi oli vakaa Kööpenhaminassa.
Puttiheitossa pitää hermo kestää. Eetu Tuomiselle se kesti hyvin ja sijoituksena oli Kööpenhaminassa jaettu kakkossija.

Lempääläinen 16-vuotias frisbeegolf-ässä Eetu Tuominen teki läpimurron lajin kansainväliseen eliittiin sijoittumalla kivikovassa Copenhagen Open -turnauksessa toiseksi. Kolmen kierroksen kilpailussa Lempäälän Toivoja edustavan Tuomisen vire parani kieppi kiepiltä ja lopulta hän jakoi kakkossijan Suomen ehdottomiin kärkipelaajiin kuuluvan Niklas Anttilan kanssa.

– Kisasta jäi todella loistava fiilis. Jokainen kierros onnistui hyvin, toinen kierros oli jopa urani paras. Loistavan tokan kiepin jälkeen pääsin finaalikierrokselle kolminkertaisen Suomen mestarin Niklas Anttilan kanssa samaan kärkikorttiin, hehkutti Tanskasta viestittänyt Eetu Tuominen.

Mukana oli kattava edustus kansainvälisiä tähtiä, mutta suomalaisurheilijat näyttivät raudanlujaa tasoaan. Jesse Nieminen oli kisan ykkönen kaksi heittoa vähemmän käyttäneenä kuin Tuominen ja Anttila. Kaiken kaikkiaan kisaan osallistui 108 urheilijaa noin paristakymmenestä eri maasta.

– Viimeisen kierroksen pääsimme heittämään ison yleisömeren edessä, se oli siistiä.

Kööpenhaminan kilpailu poiki jatkoa ajatellen paljon hyvää, sillä Tuominen sai osallistumisoikeuden tämän vuoden European Openiin sekä United Dicsgolf Championshipiin.

– Molemmat kisasarjat ovat lajin arvostetuimpia eli major-tason kilpailuja.