Lempäälän vesimaailman nimeksi Louhi

Lempäälän vesimaailman nimikilpailuun tuli yli 3 000 ehdotusta.

Vesimaailma Louhen on tarkoitus avata ovensa loppusyksystä 2024. Kuva: Lempäälänkunta
Ideaparkin luolastoon rakentuvan vesimaailman nimikilpailu on ratkennut. Voittajaksi valittiin ”Vesimaailma Louhi” yli 3 000 nimiehdotuksen joukosta.

Louhi on Kalevala-tarustossa mahtinainen, joka hallitsee myyttistä Pohjolaa. Louhen muita nimityksiä Kalevalassa on Pohjolanemäntä ja Pohjan akka. Louhi Lempäälän kylpylä-uimahallin nimenä kuvastaa sen toteutustapaa maan alle.

Lempäälän Uimahalli KOy:n toimitusjohtaja Lari Laakson mukaan Louhi kuvastaa monella tapaa vesimaailmaa, joka Marjamäessä kauppakeskus Ideaparkin yhteydessä maan alle tällä hetkellä rakentuu.

− Louhi, Pohjolan emäntä, loi aikoinaan mystisen, maagisen valtakuntansa syvälle maan uumeniin, jossa jokainen vesipisara kertoi tarinaa ikiaikaisesta voimasta. Jotain samankaltaista myös me toivomme; että jokainen kokisi uudenlaisia elämyksiä ja jokaisella olisi kerrottavanaan oma tarina sieltä.

− Vesimaailmamme on luolassa, jossa ei voi välttyä kallion jykevästä kosketuksesta. Olemmehan 30 metriä syvyydessä peruskallion sydämessä, sanoo Laakso tiedotteessa kiitellen nimikilpailuun osallistuneita.

Vesiliukumäki on jo paikoillaan. Kuva: Lempäälän kunta
Ideaparkin alle rakentuva uimahalli-kylpylä on viimeistelyä vaille valmis. Tällä hetkellä Louhessa tehdään pinnoitustöitä ja tekniikka-asennusta. Pyrkimyksenä on avata loppusyksystä.

− Pitkään suunniteltu ja valmisteltu hanke konkretisoituu nyt saadessaan nimen, joka todentaa hienosti sen erityispiirteitä − uimahallia ja kylpylää, joiden puitteet ovat täysin poikkeukselliset, iloitsee Koy Ideapark Ab:n toimitusjohtaja Visa Vainiola.

Kesän aikana järjestetään erilaisille kohderyhmille kilpailuja, joiden perusteella Lempäälän uuteen vesimaailmaan etsitään testaajaryhmiä syksylle.

Kaikkien nimiehdotusten joukosta on arvottu voittaja, joka saa vesimaailma Louheen vuosikortin.