Veikon kissa pääsi hoitoon

Kuokkalan museoraitilla vietettiin taas Lasten päivää.
3-vuotias Veikko Mönkkönen (vas.) nikkaroimassa yhdessä isänsä Anttoni Mönkkösen kanssa. Kuva: Annika Eronen
Vohveleita, suklaajäätelöä, poniratsastusta ja lusikkanukkepaja, siinä vain osa kaikesta siitä, millä Kuokkalan museoraitin Lasten päivään osallistuneita tänä vuonna hemmoteltiin. Väkeä oli jälleen liikkeellä niin runsaasti, että Villa Hakkarin parkkipaikka oli autoja täpötäynnä jo heti tapahtuman käynnistyttyä.

Lempäälässä miehensä Ernon ja lastensa Mintun ja Meerin kanssa asuva Kaisa Malinen tunnustautuu kunnan lastentapahtumien suurkuluttajaksi.

– Kaikissa tapahtumissa me olemme vakiokävijöitä, Malinen naurahtaa.

– Tänään kuunnellaan Mimmit-duoa ja käydään ainakin ponilla ratsastamassa, hän lisää.

Samaan aikaan Anttoni Mönkkönen neuvoi 3-vuotiasta poikaansa Veikko Mönkköstä naulaamisessa. Perheen äiti Sanni Mönkkönen seurasi taustalla perheensä miesväen ahkerointia ja otti samalla valokuvia isästä ja pojasta puusepän taitoja opettelemassa. Pieni askartelupaja aurinkoisella nurmikolla oli kutsunut monia lapsia kokeilemaan puusta nikkaroinnin taitoja yhdessä vanhempiensa kanssa.

– Itse olemme täällä tapahtumassa ensimmäistä kertaa, Anttoni Mönkkönen kertoi.

– Talutusratsastusta ainakin mennään vielä kokeilemaan. Veikon kissakin käytettiin jo pehmoeläinlääkärissä. Varsin pätevän oloisia kavereita he olivat, hän hymyilee.

Hannu Turkkisen (vas.) ja Esko Huuskosen luona kävi pehmoeläimiä terveystarkastuksessa. Reseptit kirjoitettiin tarkoitukseen sopivalla kynällä. Kuva: Annika Eronen
Pehmoeläinlääkäreinä toimivat tänä vuonna Hannu Turkkinen ja Esko Huuskonen.

– Olen eläkkeellä lääkärin virastani, joten tällainen spesialiteetti tuli nyt vielä opeteltua näin eläkepäivillä, Huuskonen naurahti.

Tapahtuman pääesiintyjänä nähty Mimmit-duo on esiintynyt jo 15 vuoden ajan erilaisissa tilaisuuksissa ja konserteissa, mutta harva tietää, että naiset ovat keskenään sisaruksia ja että heillä on takataskussaan muun muassa kolme Emma-ehdokkuutta.

Koko perheen esityksessä otettiin pienimmätkin kuuntelijat huomioon yksinkertaisilla liikkeillä, joita kaikki voivat yleisössä tehdä yhtyeen musiikkia samalla kuunnellen ja siitä nauttien. Vuoden 2017 lastenlevy on myös Mimmien käsialaa.

Annika Eronen

5-vuotias Minttu Malinen (vas.) vietti Lasten päivää viltillä istuen yhdessä äitinsä Kaisa Malisen ja 2,5-vuotiaan sisarensa Meeri Malisen kanssa. Perheen isä Erno Malinen oli samaan aikaan hakemassa perheelleen makkarasoppaa. Kuva: Annika Eronen
Mimmit-duo oli Lasten päivien pääesiintyjä. Kuva: Annika Eronen
Yleisö kuunteli tarkkaavaisesti Mimmien esiintymistä päälavalla. Kuva: Annika Eronen