Kukat kätkivät yllätyksen

Kauniit kesäkukat kätkivät pesäyllätyksen. Kuva: Pasi Halme
Hellekesä on saanut terassimme kukat ennenäkemättömään hehkuun. Kiitos runsaasta yrttisadosta ja kukinnasta kuuluu perheen vastuutetulle kastelijalle, jota ilman terassi muistuttaisi enemmän auringon raivaamaa kulotusaluetta.

Myös mehiläiset ovat löytäneet kuudennen kerroksen terassille, mikä keväällä ihastutti, mutta nyt invaasio on niin runsaslukuinen, että odottelen innolla sen eduskunnan pikakäännytys lain voimaantuloa avuksi tännekin.

Jo monena vuonna on västräkkipariskunta asustellut terassimme läheisyydessä. Niiden elämää on ollut mukava seurata ja muistella oikeaa maalaiseloa Nurmella kun vielä elämämme oli mallillaan. Kesän paras yllätys ja ihmetyksen aihe on kun tänään selvisi, missä sijaitsee västäräkkien uusi kesäkoti.

Kauniin kesädaalian punaiset kukat olivat houkutelleet lintupariskunnan rakentamaan pesänsä kukkaryhmän keskelle. Siellä se on suojassa katseilta, vaikka kukkien runsaus sinänsä suorastaan kerää katseita. Kaunis kukkaryhmä ruukussa onkin ”salainen puutarha”.

Huoletta olemme kastelleet ruukkua tietämättä kasvien lehtien suojassa olevista asukkaista ja neljästä tulevasta jälkeläisestä.
Varmaan emo on ollut ihan tyytyväinen virkistävään vesisuihkuun hikisessä hautomispuuhassa.

Riitta Halme

Kukkien kätkössä lymyää linnunpesä munineen. Kuva: Pasi Halme