Kaksi ajoneuvoa törmäsi kuorma-autoon, kun siihen oltiin vaihtamassa rengasta – liikenne ruuhkautuu kolmostiellä

Kolme ajoneuvoa kolaroi Sääksjärvellä keskiviikkona 7. elokuuta. Kuva: LVS-arkisto/Joonas Leskinen

Valtatie 3:lla sattui keskiviikkona 7. elokuuta pakettiauton, henkilöauton ja kuorma-auton välinen liikenneonnettomuus, jonka vuoksi liikenne ruuhkautuu Hämeenlinnan suuntaan ajettaessa.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan kuorma-autoon oltiin vaihtamassa rengasta tien reunassa, jolloin pakettiauto ja perässä ajanut henkilöauto törmäsivät sen perään. Pelastuslaitos sai tiedon onnettomuudesta kello 15.14.

– Kuorma-autosta oli puhjennut rengas, minkä vuoksi kuski oli pysäyttänyt tien reunaan. Korjaus oli juuri tilattu, kun pakettiauto osui kuorma-auton perään ja samaan rytäkkään törmäsi henkilöauto, Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Aatu Visuri kertoo.

Onnettomuudessa oli osallisina kolme henkilöä. Kuskeista kaksi vietiin tarkastettavaksi.

– Jokainen kuski pystyi omin jaloin poistumaan ajoneuvoista, mutta kaksi heistä lähti tarkastukseen. Kuorma-auton kuski selvisi vammoitta ja jäi paikalle ajoneuvoa siirtämään. Kuorma-auto säilyi ajokuntoisena, pakettiauto ja henkilöauto vaurioituivat lunastuskuntoon, Visuri kertoo.

Onnettomuuspaikalla on käytössä yksi kaista etelän suuntaan. Kohteessa on käynnissä onnettomuusajoneuvojen siirto ja irtoromun siivous. Visuri arvioi liikenteen palautuvan normaaliksi hieman viiden jälkeen.

Onnettomuus sattui Tampereen ja Lempäälän rajalla. Fintrafficin mukaan onnettomuuspaikka on Tampereen Särkijärven liittymän ja Lempäälän Sääksjärven liittymän välillä.

Uutista päivitetty kello 16.40