Hurja takaa-ajo Nokialta Pirkkalaan ja Vesilahteen – Kuski yritti paeta poliisia lopulta järveen

Poliisioperaatio herätti huomiota Vesilahden Hinsalassa tiistaina 10. syyskuuta. Kuva: LVS-arkisto/Joonas Leskinen
Poliisilla oli Vesilahden Hinsalassa tiistaina 10. syyskuuta useiden partioiden operaatio, kun henkilöauton kuljettaja oli paennut poliisia Nokian ja Pirkkalan alueella iltapäivällä.

Takaa-ajo päättyi Vesilahteen, jossa poliisi otti kuljettajan kiinni rikoksista epäiltynä.

Tilanne sai alkunsa Nokian Kolmihaarankadulla, kun poliisipartio päätti pysäyttää kello 15.30 aikaan henkilöauton liikennetarkastusta varten. Auton kuljettaja jätti noudattamatta poliisin pysäytysvaloa ja lähti kiihdyttämään karkuun Pirkkalan suuntaan.

Auto pakeni poliisin tiedotteen mukaan huomattavaa ylinopeutta käyttäen, puikkelehti liikenteessä ja teki useita vaarallisia ohituksia.

Pakoreitti kulki ensin Pyhäjärventietä Pirkkalan suuntaan. Kuski kääntyi Kurikan kohdalla takaisin tulosuuntaansa ja sen jälkeen jatkoi pakenemista 12-tietä kohti Sastamalaa ja siitä Tottijärven risteyksestä kohti Vesilahtea.

Poliisi yritti useita kertoja pysäyttää ajoneuvon eri keinoin, kuten piikkimattoa käyttäen.

Takaa-ajetun ajoneuvon kuljettajan epäillään aiheuttaneen paon aikana useita vaaratilanteita vilkkaassa liikenteessä. Takaa-ajon aikana yksi poliisiauto ja pakenevan kuljettajan käyttämä henkilöauto vaurioituivat vähäisesti. Poliisin tiedossa ei ole, että sivullisille olisi aiheutunut vahinkoa. Henkilövahinkoja ei aiheutunut.

Kuljettajan ajo päättyi lopulta Hinsalan alueelle, missä hän pakeni ensin maastoon ja lopulta järveen. Poliisi tavoitti epäillyn rannasta ja hänet otettiin kiinni.

LVS sai vinkin tapahtumista lukijalta. Operaation nähnyt sivullinen kertoi, että poliisi pysäytti iltapäivällä liikenteen Laukon kohdalla, eikä autoilijoita päästetty läpi ennen kuin poliisit antoivat siihen luvan. Hän arvioi, että paikalla oli noin kymmenen poliisiautoa.

Poliisi tutkii tapausta epäiltynä törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena ja huumausainerikoksena. Lisäksi tekoon liittyy epäiltyjä lievempiä rikosnimikkeitä. Auton kyydissä oli yksi matkustaja, joka on myös otettu kiinni. Hänen osallisuuttaan tapahtuneeseen selvitetään.

Poliisi jatkaa tapahtuneen tutkintaa.