Kyläfribaa ei sade haitannut

Taivas itki sadoin pisaroin lauantaina Lempäälässä. Se ei yli 80 frisbeegolffarin menoa isommin haitannut, kun historian ensimmäinen Lempäälän keskustassa järjestetty kyläfriba vietiin läpi.

–  Sää oli mitä oli, mutta fiilis oli kaikilla plussan puolella. Tästä on hyvä jatkaa tuleviin vuosiin. Saatiin aikaan mahtavilla kisaajilla mahtava kilpailu, tiivisti järjestäjätahon eli Lempäälän Toivojen Jussi-Pekka Okero.

Kaikkiaan 15 väylää oli rakennettu yhdessä Lempäälän kunnan edustajien kanssa Lempäälän keskustaan. Sadesää vähensi ihmisten kylällä liikkumista, joten vailla kommelluksia kisapäivä sujui.

–  Etenkin Telkäntaipaleen sillan väylä sai kisaajilta kiitosta. Kanavan yli mennyt väylä oli haastava, joutuipa yksi radan suunnittelijoista eli Pasi Karhu uintihommiinkin pelastaakseen kanavaan lätsähtäneen kiekkonsa, naureskeli Okero.

Avoimen sarjan voitto jaettiin neljän kisaajan kesken, kun Jarkko Havia, Aleksi Karvinen, Eetu Aaltonen ja Teemu Rantala päätyivät kaikki tulokseen kahdeksan alle ihannetuloksen. Plus40-sarjan ykkönen oli miehissä Sami Pollari, naisissa Heidi Helin-Harinen. Naisten sarjan voiton vei Noora Komulainen. Alle 900 ratingsarjan tarkin oli Aki Lindroos ja alle 15-vuotisten ykkönen oli Toni Tiilikainen.

Kaikkiaan kyläfriban kiersi läpi yli 80 kisaajaa. Samaan aikaan pidetyissä LeTon isännöimissä darts-kisoissa heitti tikkaa reippaasti yli 20 kisaajaa.

Kanavan yli heitettävä väylä oli haastava. Kuva: J-P Okero
Yksi ratamestareista, Pasi Karhu, pelasti kiekkonsa uimalla sen kanavasta, vaikka ilma oli syksyisen hyinen. Kuva: Lempäälän Toivot
Sadetta riitti ja kura litisi tossujen alla, mutta se ei kyläfribailijoita haitannut. Kuva: J-P Okero
Telkäntaipaleen sillan väylä oli kisailijoiden lempiväylä. Kuva: J-P Okero
Kanavan silta tarjosi hetken sadesuojaa. Kuva: J-P Okero