Hukianhovin kaava lisää matkailupalveluita

Vesilahti on saamassa kaivatun leirintäalueen.

Vesilahden kunnassa on kaivattu matkailun edistämiseksi lisää majoituspalveluita. Kunnassa ei esimerkiksi ole vielä leirintäaluetta. Lähitulevaisuudessa mahdollisesti on.

Kunnanvaltuusto hyväksyi Hukianhovin ranta-asemakaavan, joka mahdollistaa alueella jo olevien matkailupalveluiden laajentamisen. Suunnitelmissa on rakentaa alueelle leirintäalue palvelemaan matkailuautoilla tai asuntovaunuilla liikkuvia matkailijoita, sekä telttailijoita palveluineen.

Tällä hetkellä alueella on kaksi asuinrakennusta, ravintola-, juhla- ja kokoustiloja, huolto- ja talousrakennuksia, sekä savusauna rannassa. Jo voimassa oleva ranta-asemakaava on tarkoitettu matkailupalveluiden alueeksi, sekä maa- ja metsätalousalueiksi. Kaava vaati tarkennuksia, joilla pystytään ottamaan huomioon kulttuurimaisemaan sijoitettavat leirintäaluepalvelut.

Alueen rantaosayleiskaavaa tarkennettiin nyt ranta-asemakaavalla, jota varten kunta on teettänyt erilaisia selvityksiä. Selvityksissä on tutkittu kaavan kulttuurisia, maisemallisia ja luontoarvojen vaikutuksia. Yhteensä ranta-asemakaava on kooltaan 13,7 hehtaaria.

Ranta-asemakaavan alueella matkailuyrittäjänä toimiva Hukianhovin omistaja Pertti Sorri seurasi ranta-asemakaavan hyväksymistä Vesilahden valtuustossa. Hän kertoi, että valmiudet toteuttaa leirintäalue on nopeastikin jo vanhan osayleiskaavan perusteella Hinsalan niemelle.

– Kun uusi kaava saa lainvoiman, voimme edetä asiassa. Olemme itsekin aktiivisia matkailuautolla reissaajia, joten tiedämme, millaisia palveluita asuntoauton tai -vaunun kanssa matkaajat tarvitsevat. Tiedämme myös, millaisia ei kaivata, Sorri kertoi.