Lempo-Volley cupissa jatkoon, mutta sarja-avauksesta tuli tappio

Naisten lentopallokausi alkoi lempääläisittäin voitolla ja tappiolla. Suomen Cupissa Lempo-Volley eteni jatkoon, mutta sarja-avauksessa lempääläisten lyöntiteho laidasta jäi vaisuksi ja Turun Urheiluliitto tuuletti 1–3-vierasvoittoa.

Lauantaina 21. syyskuuta Lempo matkusti Alahärmään paikallisen Kisan kakkossarjajoukkueen vieraaksi cupin otteluun. Pienen alkuhapuilun jälkeen Lempottarien rutiini oli rautaa ja selkeä 3–0-voitto siivitti lempääläiset seuraavalle cup-kierrokselle.

Lempäälä-areenan yleisö näki sarja-avauksessa erittäin tyypillisen naislentispelin. Pitkiä palloralleja käytiin kymmeniä, paljon hyviä puolustuksia ja kohtuuvaisua hyökkäämistä nähtiin molemmin puolin.

Tiia Virta puolustaa pallon peliin libero Anna Kaisa Kermisen kanssa. Kuva: Huurne Visuals

– Tämä on tyypillistä naislentistä, usein puolustus on hyökkäystä parempaa, tiivisti Lempo-luotsi Maria Laine pelin hengen osuvasti.

Lempon keskipeli oli etenkin Lotta Alatalon (16 pistettä) osalta rautaista, mutta jokaisella laitalyöjällä oli vaikeaa saada palloa kuolemaan.

– Turkulaiset puolustivat upeasti ja he halusivat vottoa meitä enemmän. Nyt sarja saatiin aloitettua, töitä jatketaan treenisalilla, arjen laadukas tekeminen on nyt tärkeintä, jatkoi Laine.

Hämeenlinnasta Lempoon siirtynyt Lotta Alatalo ei kokenut, että edellispäivän pitkä vieraspelireissu olisi painanut lempolaisten kintereissä.

– Ainakaan itselläni ei cupin-peli tuntunut jäsenissä. Joukkue on ollut koossa aika vähän aikaa, joten yhteistreeniä tarvitaan lisää, tuumi Alatalo.

Ottelun lopussa koettiin mielenkiintoinen hetki, kun ottelupallotilanteessa 23–24 Lempon Veera Salorannan isku näytti menevän reiluhkosti kentän puolelle. Tuomaristo kuitenkin näki toisin ja lempolaisten tyrmistykseksi pallo tuomittiin yli menneeksi, siitä piste turkulaisille ja peli vihellettiin päättyneeksi.

Lempo pyöritti Lempäälä-areenalla liki koko rosteriaan. Onnistumisia tuli paljon, mutta alkukauteen tyypillisesti myös virheitä nähtiin paljon. Alatalon ohella laituri Tiia Virta onnistui etenkin syöttöruudussa erinomaisesti, toinen laitapelaaja Adelia Launonen oli laitalyöjien ykkönen.

Seuraavaksi Lempo pelaa 6. lokakuuta, kun se kohtaa Huittisissa LP-Vampulan Akatemia joukkueen.