Mistä sinä leikkaisit?

Lehdissä, sosiaalisessa mediassa ja katukeskusteluissa on kuuma peruna; Lempäälän kasvatus- ja opetuslautakunnan pitkä kokous ja säästöt eli leikkaukset palveluista. Lautakunnan jäsenenä vakuutan, ettei mitään päätöstä ole tehty harkitsematta ja perustelematta ajatellen muuta kuin niiden vaikutuksia kuntalaisten elämään, toisin sanoen lasten, nuorten ja heidän perheidensä elämään.

Tämä kirjoitus ei ole selittelyä tehdyille päätöksille vaan kutsu Sinulle, kuntalainen, vaikuttaa. Lähes kahden miljoonan leikkaus vain tältä toimialalta on kaamea, mutta on muistettava, että veroeuroistamme isoin osa menee kunnallisverossa tämän palvelualueen toimintoihin ja tällä hetkellä sille annettu raami on pysyä 45,8 miljoonassa eurossa. Kaikki lakisääteiset palvelut tulee hoitaa.

Kirjoitukseni pihvi on haaste. Kutsun Sinua kertomaan, mistä sinä leikkaisit? Eli irrottaudutaan keskusteluista, jotka eivät tällä hetkellä johda ratkaisuihin.

Tähän saakka olemme keskustelleet vain niistä huonoista vaihtoehdoista (joista jokainen on huono), joihin lautakunta päätyi. Säästyneissä palveluissa on paljon hyvää. Jos ja kun löydät lisävaihtoehtoja sille, mitä voisimme ottaa palveluista pois, perustele ne hyvin vaikutusten arvioinnin kera, niin ne voidaan vielä huomioida ennen valtuuston marraskuun lopullista päätöstä. Hyvät ehdotukset ovat kullanarvoisia.

Ehdotuksesi voit lähettää minulle tai sivistysjohtajalle, lautakunnan muille jäsenille sekä kunnanhallituksen puheenjohtajalle. Kaikki sähköpostiosoitteet ovat muotoa lh.nimi@lempaala.fi

Birgit Backlund-Palander
varavaltuutettu (vihr.), lautakunnan jäsen