MAINOS
eLUOTSI FINLAND

Miten verkkoaidan kiinnitys maahan ja tolppaan tehdään?

Verkkoaidan kiinnitys maahan ja tolppaan voidaan tehdä eri tavoin. Tolpat voidaan esimerkiksi kaivaa maahan, kiinnittää maahan puisilla ankkureilla tai tolpanjaloilla tai valaa maahan kiinni betonilla. Jälkimmäinen on kestävin ratkaisu. Verkon kiinnitystapaan vaikuttaa tolpan materiaali ja korkeus.

Mistä materiaalit verkkoaitaa varten?

Kun aikeissa on rakentaa aita, saat kaiken projektiisi tarvittavan yhdestä ja samasta paikasta. AB Polar -verkkokaupan kattava valikoima sisältää erilaiset aitaverkot, aidantolpat ja kiinnikkeet. Lisäksi meiltä löytyy myös rakentamiseen tarvittavia työkaluja.

Olemme jo vuodesta 2008 toiminut, puutarhaan ja pihaan erikoistunut verkkokauppa.

“Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme laadukkaita tuotteita mahdollisimman nopealla ja ystävällisellä palvelulla”, Karl Auntock, AB Polar -verkkokaupan johtaja kertoo.

Tutustu monipuoliseen valikoimaamme!

Verkkoaidan tolpan kiinnitys maahan: eri vaihtoehdot

Verkkoaidan tolpan kiinnitys maahan onnistuu eri tavoin. Yksinkertaisin ja nopein tapa on kaivaa tolpalle reikä maahan. Tässä apuna voi käyttää tolppajunttaa. Suoraan maahan kaivaminen ei välttämättä ole kuitenkaan erityisen pitkäikäinen ratkaisu.

Varsinkin puutolpat joutuu todennäköisesti uusimaan jo viiden – 15 vuoden päästä, mikäli ne kaivaa suoraan maahan. Suoraan maahan kaivetun tolpan kantavuus ei ole myöskään erityisen hyvä. Tolpasta tulee kantavampi ja kestävämpi, kun sen tukee kiinni maahan.

Tolpan kiinnitys maahan puisilla ankkureilla

Yksi tapa kiinnittää tolppa maahan on tehdä siihen puuankkurit. Tässäkin vaihtoehdossa tolppa kaivetaan suoraan maahan, mutta se saa lisää kantavuutta tolppaan ruuvatuista laudanpätkistä. Tukena voi käyttää myös kiviä.

Tämänkin vaihtoehdon miinus kuitenkin on, ettei sen kestävyys ole huippuluokkaa, varsinkaan, jos käyttää puisia tolppia.

Tolpan kiinnitys maahan tolpanjaloilla

Kestävämpi tapa ankkuroida tolppa maahan on maahan kaivettavien tolpanjalkojen käyttäminen. Tolpanjalat on valmistettu galvanoidusta teräksestä, joten ne kestävät maan kosteuden luomaa korroosiota hyvin.

Jos aita tulee kovalle alustalle, kuten betonille, jota ei pysty kaivamaan, on olemassa myös tähän tarkoitukseen soveltuvia aitatolpanjalkoja. “Tällaisissa tolpanjaloissa on mukana reiät, joista jalan voi pultata kiinni alustaan”, Auntock vinkkaa.

Tolpan kiinnitys maahan betonilla

Jämäkin tapa kiinnittää tolppa on valaa se maahan kiinni betonin avulla. Voit kaivaa kuopan maahan, sijoittaa tolpan sen keskelle ja valaa ympärille betonia. Anna betonin kuivua kunnolla, ennen kuin jatkat aidan rakentamista.

Verkkoaidan kiinnitys tolppaan: eri tavat

Verkkoaidan kiinnitys tolppaan onnistuu erilaisilla kiinnikkeillä. Kiinnikkeen valintaan vaikuttaa, ovatko tolpat puuta vai metallia.

Myös verkon korkeus vaikuttaa – mitä korkeampi verkko, sitä enemmän kiinnikkeitä tulee varata. Kiinnikkeiden yhteydessä verkkokaupassa on tietoa siitä, kuinka monta kiinnikettä tarvitaan. Esimerkiksi metallitolppien kiinnikkeitä tarvitaan metrin korkuiselle verkolle neljä kappaletta / tolppa.

Verkkoaidan kiinnikkeet erilaisille tolpille

Verkkoaidan kiinnikkeet valitaan tolpan mukaan. Verkon voi kiinnittää puutolppaan esimerkiksi sinkilöillä, jotka laitetaan aitaverkon langan päälle ja lyödään kiinni puiseen tolppaan.

“Metallisille, pyöreille tolpille on saatavilla tähän tarkoitukseen sopivia kiinnikkeitä. Ne ruuvataan tolppaan kiinni ja verkon vaakalanka asetetaan kiinnikkeessä olevaan uraan”, Auntock selventää.

Verkkoaidan kiinnittäminen ja kiristäminen

Verkkoaidasta saa tukevamman erilaisilla apuvälineillä. Kiinnityslanka auttaa kiinnittämään ja kiristämään verkkoa. Toinen tapa pingottaa verkko jämäkämmäksi on pingotuskamman käyttäminen asennusvaiheessa. Pääty- ja nurkkatolppien asennusta helpottaa kiristystangon käyttäminen.

Vieläkin enemmän jämäkkyyttä aitaan saa käyttämällä sokkeleita. Ne tukevat tolppia, suojaavat verkkoa maasta tulevalta kosteudelta ja vaikeuttavat myös eläinten kaivamista aidan alta. Lisäksi ne saavat aidan näyttämään aiempaa yhtenäisemmältä, mikä parantaa aidan esteettistä ilmettä.

Huipputurvallinen aita

Jos verkkoaidan turvallisuutta halutaan parantaa, sopii tähän hyvin piikkilanka. Se pitää kutsumattomat vieraat hyvin poissa tontilta. Esimerkiksi NATO-piikkilanka soveltuu jopa armeijan tukikohtien, valtion laitoksien ja vankiloiden suojaamiseen.

Verkkoaidan rakentaminen: onko lupa tarpeen?

Ennen kuin verkkoaidan rakentaminen alkaa, on hyvä selvittää, tarvitaanko siihen lupa. Eri alueilla on erilaiset käytännöt, joten asia on hyvä selvittää oman asuinpaikkakunnan rakennusvalvonnasta. Esimerkiksi Lappeenrannan asemakaava-alueella tarvitaan aidan rakentamista varten toimenpidelupa.

Verkkoaita tontin rajalle

Jos verkkoaita on tarkoitus rakentaa tontin rajalle, on turvallisinta rakentaa aita kokonaan oman tontin puolelle. Varmista myös, että aitaa voi huoltaa kokonaisuudessaan omalta tontilta käsin. “Naapurisovun ylläpitämiseksi on kuitenkin kohteliasta keskustella asiasta myös rajanaapureiden kanssa”, Auntock suosittelee.

Aidan rakentajan tsekkilista

Aidan rakentaminen lähtee aina perusteellisesta suunnittelusta. Kun nyt tiedät, miten verkkoaita kiinnitetään maahan ja tolppiin, voit tehdä perusteelliset laskelmat tarvittavasta aidan koosta ja tehdä tilauksen sen perusteella. Lopuksi voit tarkistaa, onko kaikki mietitty valmiiksi seuraavan tsekkilistan avulla:

  • Onko mahdollinen lupa hankittu ja keskusteltu naapureiden kanssa
  • Kuinka paljon verkkoa tarvitaan
  • Kuinka monta tolppaa tarvitaan
  • Kuinka monta nurkkaa aitauksessa on
  • Kuinka paljon kiinnikkeitä tarvitaan
  • Onko kiinnittämiseen tarvittavat työkalut olemassa
  • Tarvitaanko kiinnitys- ja kiristystarvikkeita
  • Tarvitaanko sokkeleita
  • Tuleeko aidan turvallisuutta parantaa esim. piikkilangalla

Tarvikkeet verkkoaitaan AB Polarilta

Aitaverkot, tolpat, kiinnikkeet ja portit löytää kaikki samasta paikasta: AB Polar -verkkokaupasta. Tilausta helpottaa, kun kaiken saa saman katon alta. Meillä on lisäksi käyttöohjeita, joita voit hyödyntää aidan rakentamisessa.

Mikäli tarvitset puutarhaan tai pihalle myös muita tuotteita, muista tutustua verkkokauppamme koko valikoimaan. Jos aitaus tulee esimerkiksi koiralle, meiltä löytyy myös koira-aitaukseen sopivia tarvikkeita, kuten koirankoppeja. Jos taas haluat esimerkiksi parantaa pihasi valaistusta, kannattaa tutustua puutarhavalaisimiimme.

Aidan rakentamisen ja pihan kuntoon laittamisen pääsee myös aloittamaan nopeasti, kun tilaa tarvikkeet meiltä: toimitusaikamme on vain kolmesta viiteen arkipäivää!

Abpolar.ee/fi/

MAINOS