Vesimaailma Louhi reagoi palautteeseen ja lanseerasi uuden kuukausilipun – arkilipun päivähinnoille jatkoaika

Vesimaailma Louhen monitoimiallas näytti tältä vielä tammikuussa. Nyt se on valmis. Kuva: Seppo Kummala/LVS-arkisto
Lempäälässä avattava Vesimaailma Louhi julkaisi viikko sitten lippuhintansa, mistä nousi kova kohu. Tiivistettynä kohussa oli kyse siitä, että voiko uimahallilla olla kylpylän hinnat. Aihe ylitti laajasti uutiskynnykset iltapäivälehtiä myöten ja soppa sosiaalisessa mediassa porisi kovin kuplin.

Torstaina 10. lokakuuta Lempäälän kunta julkaisi tiedotteen, jossa kerrottiin palautteeseen reagoidun.

– Lempäälään maanantaina avattava Vesimaailma Louhi on reagoinut hinnoittelusta saamaansa runsaaseen palautteeseen ja päivittänyt hinnastoaan, jotta julkiset uimapalvelut ovat entistä kohtuuhintaisempia ja käyttäjäryhmiä monipuolisemmin palvelevia. Samalla vahvistetaan Vesimaailma Louhen roolia alueellisena ja paikallisena julkisena uimapalveluna, toteaa Kiinteistö Oy Lempäälän Uimahallin toimitusjohtaja Lari Laakso tiedotteessa.

Vesimaailma Louhen lippuhinnoittelusta päättävä Kiinteistö Oy Lempäälän Uimahallin hallitus lanseeraa uuden Arkihulina-kuukausilipun, jolla aikuiset uivat arkisin 79 eurolla ja lapset 49 eurolla koko kuukauden. Tällöin kolme kertaa viikossa arkisin uivan aikuisen käyntikerran hinnaksi muodostuu 6,60 euroa ja lapsen 4,10 euroa.

Lisäksi uimahalliyhtiö päätti alentaa perhelippujen hintoja siten, että perhelippu maksaa uimahallin avajaisista lähtien arkipäivisin 23 euroa ja arki-iltaisin 45 euroa. Samalla pidennetään päivisin käytössä olevien edullisempien tuntien kestoa siten, että päivähinnat ovat voimassa kello 16 mennessä saapuville. 

Vesimaailma Louhen rakentaminen ja käyttökustannukset katetaan verotulojen sijaan pääosin lipputuloilla. Lempäälän kunnan vuotuinen 0,5 miljoonan euron ostopalvelusopimus kohdistuu koululaisten ja varhaiskasvatuksen lasten uinteihin, liikuntapalveluiden ryhmäliikuntaan sekä subventiona kuntalaiskäyttöä edistäviin sarjalipputuotteisiin.

– Julkisten uimahallipalvelujen järjestämiseen kohdistuu tulevaisuudessa yhä suurempia kustannuspaineita. Vesimaailma Louhen sijainti kauppakeskus Ideaparkin asiakasvirtojen yhteydessä on saavutettavuuden ja käyttäjäpotentiaalin kannalta erinomainen sekä paikallisille että kauempaakin tuleville asiakkaille. Vesimaailma Louhen suunnittelussa ja toteutuksessa on myös otettu hyvin huomioon liikuntapaikkainvestoinnin valtionavustuksen edellyttämät esteettömyyttä ja uimapalvelujen tasavertaisuutta koskevat vaatimukset, toteaa Lempäälän kunnan vt. kunnanjohtaja Kari Auvinen tiedotteessa.

Kiinteistö Oy Lempäälän Uimahalli Oy sekä sen omistajat Lempäälän kunta ja Kiinteistö Oy Ideapark tulevat yhteistyössä operaattorin kanssa seuraamaan jatkossakin aktiivisesti uimahallipalveluista saatavaa palautetta ja kehitysideoita, kunnan tiedotteessa todetaan.

Mikä vesimaailma:

– Vesimaailma Louhi on vuonna 2020 perustetun Kiinteistö Oy Lempäälän Uimahalli -yhtiön noin 24 miljoonaa euroa maksanut investointihanke Lempäälän Ideaparkissa.
– Lempäälän kunta omistaa yhtiöstä 55 prosenttia ja Koy Ideapark Ab 45 prosenttia.
– Investointiin on saatu myös 1,0 miljoonan euron valtion investointiavustus.
– Vesimaailman toiminnasta vastaa julkisena hankintana toteutetulla kilpailutuksella valittu operaattoriyhtiö Vesimaailmapalvelut Oy.

Kiinteistö Oy Lempäälän Uimahalli, hallitus
Jocka Jori-Pekka Träskbäck (Lempäälän kunta), puheenjohtaja
Visa Mikko Sakari Vainiola (Kiinteistö Oy Ideapark)
Tuomas Antero Henttula (Kiinteistö Oy Ideapark)
Ulla Riitta Palo-oja (Lempäälän kunta)
Timo Tapani Erkkilä (Lempäälän kunta)
Träskbäck (kok.) on Lempäälän kunnanvaltuuston puheenjohtaja. Vainiola on Koy Ideapark Ab:n toimitusjohtaja. Henttula on Sukari Konserni Oy:n toimitusjohtaja. Palo-oja on Lempäälän kunnan rakennuttajapäällikkö. Erkkilä on Uimahalli- ja kylpyläteknisen yhdistyksen UKTY Ry:n asiantuntija.
Uimahallioperaattorin ja kunnan välinen sopimus 500 000 euroa vuodessa
Uuden kylpylän hinnasto julkistettiin – Näin Lempäälässä kommentoitiin Louhen lippuhintoja
Kylpylähinnoittelusta kauneuspilkku Louheen