Vuoden tiedekirja puolustaa ihmisystävällistä päihdepolitiikkaa – lempääläiskirjailija ylsi finaaliin

Vuoden tiedekirja -palkinnon on saanut Aleksi Huplin teos Älyä lääkkeistä ja päihteistä? Tajusteiden hyötykäyttö. Teoksen kustantaja on Siltala.

Vuoden tiedekirja -palkinto nostaa esille ansiokasta kotimaista kirjallisuutta, jonka taustalla on tieteen kriteerit täyttävä tutkimustyö. Palkinto muistuttaa luotettavan omakielisen tiedon yhteiskunnallisesta merkityksestä.

Palkinto on suuruudeltaan 25 000 euroa ja se jaetaan vuosittain. Suomen tiedekustantajien liitto rahoittaa sen tekijänoikeusjärjestö Kopioston keräämillä tiedejulkaisujen käyttökorvauksilla. Vuoden tiedekirja on yksi Suomen tärkeimmistä kirjallisuuspalkinnoista. Se perustettiin vuonna 1989.

Voittaja seulottiin seitsemän finalistin joukosta. Kisaan osallistui 93 suomen- ja ruotsinkielistä teosta 21 tieteen kotimaiselta kustantajalta. Vuoden 2024 valinnoista päättäneeseen raatiin kuuluivat professori Jussi Laine, dosentti Maria Mäkelä ja dosentti Jan Weckström. Päätöksissään itsenäisen raadin sihteerinä toimi Suomen tiedekustantajien liiton pääsihteeri, professori Pauliina Raento.

Finalistien joukkoon ylsi myös lempääläisen tietokirjailijan Pekka Isakssonin yhdessä dosentti Jouko Jokisalon kanssa kirjoittama Orjuuden arvet.

Aleksi Huplin teos Älyä lääkkeistä ja päihteistä? Tajusteiden hyötykäyttö on täysipainoinen tieteellinen puheenvuoro, joka piirtää lukijan näkyviin elävän tieteellisen keskustelun, perustelee raati valintaa vuoden tiedekirjaksi.

Lue lisää

  1. Ajankohtaista
    01.03.2025 10:00

    Tilaajille

  2. Ajankohtaista
    08.11.2024 10:00

    Tilaajille

  3. Ajankohtaista
    20.07.2024 12:00

    Tilaajille