Lempo-Volley lähtee karsintaan mukavan voiton tuomalla luottamuksella

Naisten lentiksen ykkössarjan nousijajoukkue Lempo-Volley päättää tapahtumarikkaan kautensa todellisiin painepeleihin, kun se pelaa Nurmon Jymyn Akatemiaa vastaan niin sanotuisssa playout-otteluissa tulevan kauden sarjapaikastaan. Kaksi voittoa tuo paikan ykkössarjasta, hävinnyt suuntaa nokkansa ensi kaudeksi kakkossarjaan.

Lempon viimeisimmät runkosarjan pelit sujuivat mainiosti. Kuortaneen Lempo löi 6. maaliskuuta lukemin 3–0 ja viimeisimmässä pelissään 12. maaliskuuta helsinkiläisen Puma-Volleyn niin ikään selkein 3–0 (25–16, 25–22, 25–23) -lukemin.

 

Lempon voiton takuunaisina olivat LP Kangasalan vahvistukset Neea-maria Joki ja Venla raittinen, mutta myös muu joukkue nosti kauden tärkeimmällä hetkellä tasoaan huimasti. Libero Viivi Huurne nosti vuorenvarmasti, passari Riikka Vuorentausta löysi oivallisesti iskijät ja Kangasalla liigadebyyttinsä tehnyt Lempon laituri Annika Saari jysäytti kovia iskumoukkuja vastustajan parkettiin.

– Positiivinen fiilis jää runkosarjasta nousijajoukkueena. Muistetaan, että omasta runkoporukasta suurimmalla osalla ei ollut aikuisten pelejä kuin muutama syksyn 2020 kakkossarjan alkusarjan peli alla. Ollaan kasvettu kauden aikana paljon. Tämä antaa paljon oppia ensi kautta ajatellen ja toivottavasti päästään aikaisin rakentamaan tulevaa. Ykkössarja on ollut oikea sarjataso tälle sakille tällä kaudella, päävalmentaja Jani Huurne veti yhteen runkosarjaa.

 

Tulevasta playout-sarjasta Huurne näkee tärkeimmäksi, että joukkue kykenee pelaamaan rennosti, eikä kasaa liikaa painetta tekemiseensä.

– Jymylle hävisimme molemmat runkosarjan pelimme, mutta näen kyllä pärjäämismahdollisuutemme hyvinä heitä vastaan, arvioi Huurne tulevaa vastustajaa ympäripyöreästi.

Se, saako Lempo LP Kangasalta apuja playout-sarjaan, on kysymysmerkin alla. Naisten liigassa alkavat pudotuspelit, niiden aikatauluista riippuu, nähdäänkä nuoren pelaajan kaksoisedustussäännön turvin Jokea ja Raittista Lempäälässä.

 

Lue myös:

Lempo-Volley karsi ykkössarjapaikastaan – komea kotivoitto Kuortaneesta antoi lisää itsetuntoa kevääseen