Valmentaja Mikko Sulonen ”LeKin syyskaudelle arvosanaksi yhdeksän”

Päävalmentaja Mikko Sulonen tutustuttaa junioreita LeKin pukukoppiin ottelun jälkeen. Kuva: Jarno Hietanen

Jääkiekon Suomi-sarja on vetäytynyt noin kolmen viikon joulutauolle. Sarjataulukossa kärkisijaa pitää suvereeniin tyyliin hallussaan Nokian Pyry. Uusikaarlepyyn MuIK Hockey on kakkosena ja kolmospaikalta löytyy Lempäälän Kisa, jonka syyskauden saldo on seuraava: 20 ottelua, joista 11 voittoa ja yhdeksän tappiota, pisteitä LeKi on koonnut 35. Kun kuusi parasta pääsee ylempään jatkosarjaan, vaikuttaa LeKin tilanne turvalliselta, sillä sarjan seitsemäs joukkue Porvoon Hunters on LeKistä 11 pisteen päässä.

Annan syyskaudesta arvosanaksemme yhdeksän. Iso tavoitteemme oli olla sarjataulukossa toisena joulutauolle mentäessä, mutta koko syksyn mittainen matka on ollut positiivinen. Parasta syksyssä on ollut havaita joukkueen hitsautumisen yhteen. Pelaajat sitoutuvat mahtavasti ja ovat valmiit tekemään tämän joukkueen eteen paljon töitä, teesitti LeKin pääluotsi Mikko Sulonen syksyn kokemuksiaan sanoiksi.

Viimeisimmissä otteluissa LeKi kohtasi Nokialla sarjakärki Pyryn tasaisessa ottelussa, joka ratkesi vasta voittolaukauskisassa lukemin 4–3. Lempääläishahmo oli tuorein vahvistus Valtteri Kekarainen, joka kahdella maalillaan nosti LeKin päätöserässä 1–3-tappioasemasta tasalukuihin. Vuoden viimeisimmässä ottelussa lauantaina 16. joulukuuta LeKi löi Kotkassa Titaanit maalijuhlissa lukemin 9–6. Pelin kulminaatiohetki koettiin toisessa erässä, kun sekä Juuso Papinsaari että Tuomas Tiitinen täräyttivät alivoimamaalit, jotka veivät LeKin kolmen maalin karkumatkalle.

Valmentaja Mikko Sulosella on joulupukille kaksi toivetta.

Ensiksi toivon, että pukin tuomat lahjat saavat oman poikani iloiseksi. Joukkuueelle toivon, että joulupukki valaa joukkueeseemme sellaisen uskon, että voitamme tämän sarjan. Mahdollisuudet siihen ovat olemassa.

Perinteinen uuden vuoden lupauskin löytyy.

Lupaan, että meidän valmennustiimimme tekee kaikkensa, että LeKi menestyy ja samalla pyrimme auttamaan myös LeKin junioreita oppimaan, kuuluu jääkiekkovalmentaja Mikko Sulosen mietteet jouluksi ja vuodelle 2024.

Hakkariin LeKi palaa 6. tammikuuta, kun Raahe-Kiekko saapuu Lempäälään.