Akaa-Volley osoitti tylysti Mestaruusliigan ja ykkössarjan eron

Jami Törrö palkittiin Lempo-Volleyn parhaana cup-mittelössä Akaata vastaan. Kuva: Huurne Visuals

Vaikka ulkona paukkui yli 20 asteen pakkanen, oli torstaina 4. tammikuuta Hakkarin liikuntahallissa lämmin tunnelma. Liki 400-päinen yleisömeri tuli seuraamaan naapuriseurojen eli Lempo-Volleyn ja Akaa-Volleyn välistä miesten lentopallon Suomen cupin puolivälieräpeliä toppatakeissaan ja karvalakeissaan.

Akaalaisten iso ja äänekäs kannustajajoukko sai itselleen henkisesti helpohkon iltapuhteen, sillä Mestaruusliigan kärkijoukkue Akaa oli pelissä odotetun suvereeni ja voitti 3–0 (25–14, 25–16, 25–16).

Etukäteen funtsin, että noin 50 pikkupistettä olisi meille realistinen tulostavoite liigakärkeä vastaan. Ihan siihen ei päästy, mutta tämän tuloksen kanssa voi hyvin elää ja jatkaa ykkössarjaa. Pettynein olen omaan hyökkäyspelaamiseen, se meni yliyrittämiseksi, sanaili Lempon valmentaja Tuomas Alatalo, joka pyöritti liki koko pelaaja-arsenaaliaan ottelun aikana.

 

Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnarin etukäteissuunnitelma piti sataprosenttisesti.

Omasta kokemuksesta tiedän, että tällaisista peleistä voi saada vaikean, jos niin sanottu altavastaaja saa hurmoshengen päälle. Lähdimme hakemaan vain voittoa ja se tehtiin täysin normaalilla pelin valmistautumisella.

Akaa peluutti ykköstähtiään yli puolet ottelusta, esimerkiksi liigan ykkösmörssäsi tshekkihakkuri Matej Smidl pelasi koko ottelun.

Muutamia kertoja akaalaisten iskut tulivat julmasti yli torjuntamme. Totta kai liigakärjen ja ykkössarjakärjen ero pitääkin olla selkeä, sanoi Alatalo.

 

Pelin juoni oli, että avauserässä Akaan hirmuiset syötöt tuottivat Lempon vastaanottopelaamiselle isoja ongelmia. Toisessa ja kolmannessa erässä syötöt kesytettiin paremmin, mutta niissä erissä leimallista olivat Lempo-Volleyn karkeat lyöntivirheet.

Libero Jami Törrö sai raikuvimmat aplodit parista upeasta puolustuksesta, hakkuri Tuomas Sillanpää paukutti 10 pistettä, mutta oli ongelmissa isoa torjuntaa vastaan hänkin. Keskipelaajista Aatu Pölläselle tuli ehkäpä pelin näyttävin lempolaissuoritus, kun hän torjui Smidlin rajun iskun aivan lyöjän varpaille.

Lempo-Volley jatkaa ykkössarjapelejä sunnuntaina Kuortaneen Murikoita vastaan Hakkarissa. Lempo on alkusarjassa joko ykkönen tai kakkonen, jatkosarjat alkavat tammikuun lopussa.

Uuteen Lempäälä Areenaan Lempo päässee pelaamaan helmikuun puolivälin jälkeen.