Hengen uudistuksen kesäjuhlaa vietetään Ideaparkissa 

Arkistokuva Hengen uudistus kirkossamme ry:n verkkosivuilta viime vuoden tapahtumasta 2023.
Lempäälän Ideaparkiin kotiutunut hengellinen kesäjuhla KesäSpirit on jälleen elokuun ensimmäisenä viikonloppuna 2.–4. elokuuta. Tapahtuman järjestää Hengen uudistus kirkossamme ry. Myös Lempäälän evankelis-luterilainen seurakunta on mukana monin tavoin.

Hengen uudistus kirkossamme on kirkon sisällä toimiva liike, joka pyrkii ravistelemaan seurakuntien toimintaa ja herättelemään niiden hengellistä elämää. Sen peruspilareita ovat yhteisöllisyyden ja seurakuntalaisten oman aktiivisuuden tukeminen sekä teologisesti Pyhän Hengen toiminnan ja armolahjojen korostaminen. 

Tänä vuonna kesäjuhlan otsikko onkin ytimessä: Tule herätyksen lähteille.  Ohjelmassa on kolmen päivän ajan hengellisiä puheita, keskustelua, yhteislauluja, rukousta, elävää musiikkia ja armolahjojen äärellä olemista. Pääpuhuja on Öivind Augland Norjasta. Hän on kansainvälisen M4-lähetysliikkeen ja -verkoston johtaja.

Mukana tapahtumassa ovat myös M4-liikkeen Suomeen tuonut Kenno Leier, Nokia Missiosta tuttu Markku Koivisto, ylitysmuusikko Markku Ylipää sekä Timo Pöyhönen ja Matti Hernesaho Hengen uudistuksesta. Sunnuntain messussa Johanna Sandberg siunataan uudeksi Hengen uudistus kirkossamme ry:n toiminnanjohtajaksi.

Hengellistä ylistys- ja muuta elävää musiikkia esittävät muun muassa Station Sound sekä Jippu, Etni Khan ja Kristiina Brask. Ennakkotietojen mukaan kolme tunnettua naisartistia aikoo esiintyä triona yhdessä.

Lempäälästä mukana ovat Majatalo-illoista tutut Heikki ”Hessu” Kärhä ja Matti Mäkinen, Sataman pappi Janne Tervonen sekä kirkkoherra Matti Vehviläinen.

Tapahtuma on kokonaan maksuton ja siihen voi osallistua etänä osoitteessa www.hengenuudistus.fi/kesaspirit. Lasten oma ohjelma Piipoossa on maksullinen ja siihen on hyvä ilmoittautua ennakkoon nettisivujen kautta. Tapahtumaan voi osallistua myös talkoolaisena.

Marita Miettinen