40 seutupäättäjää hikoili säbäpallon perässä: ”Verkostoitumalla ja yhteen hiileen puhaltamalla yhteistyökykyisemmäksi”

Viime viikonloppuna Ideaparkissa vietetyssä Game On -tapahtumassa hikoili iso liuta Pirkanmaan alueen poliittisia päättäjiä ja johtajia salibandypallon perässä.

Turnaukseen osallistui noin 40 Tampereen seudun päättäjää. Mukana pelaamassa olivat muun muassa Pirkkalan pormestari Marko Jarva, Tampereen apulaispormestari Aleksi Jäntti, Nokian kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Haapaniemi sekä Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö ja Vesilahden tuore kunnanjohtaja Tuomas Hirvonen.

Vesilahtelaisen kunnanvaltuutetun Matti Kuusjärven käynnistämä Tampereen seudun päättäjät kokoava liikunnallinen yhteistoiminta on saanut laajalti kiitosta. Kyse ei ole kuitenkaan vain liikunnasta.

– Verkostoitumalla ja yhteen hiileen puhaltamalla saadaan Seutu yhteistyökykyisemmäksi ja näin voidaan saada myös kuntarajat ylittäviä yhteishankkeita helpommin maaliin, Kuusjärvi kertoo.

Salibandystä on tullut kuntatoimijoiden yhteinen juttu. Hanke käynnistyi 2018 alkupuolella ja on saanut tuulta siipiensä alle.

– Seudun päättäjien turnaus oli jatkumoa käynnistämästäni Tampereen kaupunkiseudun päättäjiä liikuttavasta salibandytoiminnasta. 2018 vuoden alkupuolta hiljalleen alkaneet Seudun päättäjien väliset yksittäiset ystävyysottelut ja satunnaiset harjoitukset ovat vaihtuneet marraskuussa 2018 jälkeen Vesilahdella ja Lempäälässä pelatun yli sadan Seudun päättäjää keränneen Tampereen Seutu Cupin jälkeen monessa kunnassa säännöllisiin kerran viikossa pelattaviin peliharjoituksiin. Lempäälän ja Vesilahden kuntapäättäjät ovat harjoitelleet Liikuntaparkilla säännöllisesti kerran viikossa pientä kesätaukoa lukuun ottamatta. Lisäksi ainakin Kangasalla, Pirkkalalla ja Nokialla on oma viikoittainen harjoitusvuoronsa, Kuusjärvi kertaa.

Ideaparkissa pelatun seutupäättäjien turnauksen voiton vei tällä kertaa Lempäälän ja Tampereen yhteisjoukkue.