Uimarivasa elämänsä seikkailussa: Outoihin paikkoihin päätynyt pieni hirvi hämmästytti Lempäälässä

Siellä se pilkistää, niityllä omakotitalon pihassa. Kuva: Tua Onnela

Erikoisen näköinen puunkarahka tuolla saunan nurkalla. Paitsi että… se ei ole puunkarahka. Se on hirvi.

Nuori hirvenvasa sai kesäkuun viimeisellä viikolla monen lempääläläisen hieraisemaan silmiään. Punaruskea vasa putkahteli esiin milloin missäkin hirvelle sopimattomassa paikassa.

Ensimmäinen dokumentoitu havainto vasasta oli keskiviikkona Majauslahden rannassa. Silloin silminnäkijä luuli vasaa peuraksi mutta jäi vähän empivälle mielelle. Jotenkin se ei ehkä kuitenkaan näyttänyt peuralta?

Seuraavan kerran vasa nähtiin perjantaina nousemassa vedestä Herralanvuolteen rannassa Hakkarin puolella. Selvästi se oli saapunut paikalle uiden. Tässä kohtaa naapurustossa heräsi huoli: missä on vasan emo? Jos emo olisi hengissä, miksi kukaan ei ollut nähnyt sitä, vaikka oltiin keskellä omakotitaloaluetta?

Vasa vietti hellepäivää lepäillen omakotitalon pihan niityllä, ja sillä välin ihmiset soittelivat villieläinasiantuntijoille ja pelastuslaitokselle kyselläkseen neuvoja. Poliisillekin ilmoitettiin siltä varalta, että vasa lähtisi toikkaroimaan Tampereentielle päin.

Asiantuntijat päättelivät vasan koon ja värin perusteella, että sen pitäisi olla vielä emon kanssa. Niinpä vasaa neuvottiin olemaan häiritsemättä ja odottamaan, tulisiko emo hakemaan sen. Jos ei, vasalle oli jo tiedossa paikka asiantuntevassa hoidossa.

Vasa ei kuitenkaan perustanut ihmisten suunnitelmista vaan lähti jälleen uimaan. Perjantaina illalla se nähtiin Tuulialassa. Kun hoitopaikan tarjoaja ehti paikalle, vasa oli kadonnut sieltäkin.

Viimeisin havainto vasasta tehtiin lauantaina laajalla metsä- ja peltoalueella Aimalan suunnalla. Jollakin konstilla vasa oli siis onnistunut hivuttautumaan tiiviiltä omakotialueelta hirvelle paremmin sopiville seuduille.

Arvoitukseksi jäi, saiko vasa apua reissuunsa emoltaan ja pystyisikö se selviämään metsässä yksin. Se kuitenkin on varmaa, että ihan helpolla tämä reipas uimarivasa ei luovuta.

 

Lue lisää paikallisista eläimistä:

Leppoisa seuraduudeli – Nuppu-koiran erikoinen rotu on kehitetty terveys, ei ulkonäkö, edellä