Loiske palaa kohtaamaan jalkapallossa kolmosdivarin kovat haasteet

Petteri Väänänen (Loiske) kiusaa Nopson maalivahtia Uutinen, Otso Suonpää liittyy maanantaina Loiskee edustusjoukkueeseen. Kuva: Pauli Impola

Petteri Väänänen (Loiske) kiusaa Nopson maalivahtia
Uutinen, Otso Suonpää liittyy maanantaina Loiskee edustusjoukkueeseen. Kuva: Pauli Impola

Sääksjärven Loiskeen tie jalkapallon nelosdivisioonassa päättyi suvereeniin ja ansaittuun nousuun yhtä pykälää ylemmäs viime syksynä. Polkua nelosessa Loiske tallasi kolme vuotta ja nyt seura palaa ”omalle tasolleen” kolmosdivisioonaan, missä se liki koko 1990- ja 2000-luvun alun pelasi.

– Olen kuullut sanottavan, että tulevan kauden kolmonen on kaikkien aikojen kovatasoisin, joten me lähdemme nöyränä nousijana haastamaan enemmän harjoitelleet vastustajamme, kuuluu Loiskeen kokeneen valmentajan Kari Nikkilän tuumingit sarjakauden alla. Nikkilän apuna Loisketta on vetänyt Jani Alanne. Joukkueen managerina häärii Pauli Impola ja muu taustaryhmä koostuu Jarkko Altosesta, Jukka Karhusesta ja Pertti Suhosesta.
Pelaajistoa Loiskeella on rosterissaan noin kaksikymmentä päätä, joista uusia ovat Jouni Juntunen, Miikka Saarenrinne, Jaakko Ohranen sekä Lauri Suhonen, joka on Loiskeeseen palaava oma juniori.
Kokenut Tomi Lahtinen palaa seuraan toukokuulla, futsalissa loistavan Juhana Jyrkiäisen pelaaminen lienee epätodennäköistä. Joona Niemisen lainapesti Hakan junioreihin loppui huhtikuun puolivälissä ja hän palaa Loiskeen oranssipaitaan. Nuori Otso Suonpää liittyy myös tällä viikolla Loiskeen miehistöön TPV:stä.
Pahin menetys lienee syksyllä monta peliä maaleillaan ratkaisseen Toni Järvisen siirtyminen PJK:hon.
– Hyvä vain, että on hiukan kilpailuakin pelipaikoista, sanoo ryhmänsä koostumukseen tyytyväinen Nikkilä.
Loiske on asettanut yksiselitteisesti tavoitteekseen sarjassa säilymisen, mikä on varmasti kova haaste. Taakse pitää jättää kolme seuraa, kun lohkossa pelaa kaikkiaan 12 joukkuetta.
– Me olemme pelanneet kolme harjoituspeliä plus miniturnauksen, mikä on tokikin liian vähän. Pitkään venynyt talvi piti ulkokentät jäässä ja lumen alla, joten kovasti tasoitusta joudumme antamaan esimerkiksi tamperelaisseuroille, joilla on Pirkka-hallista vuoroja.
Kolmosen suosikkeja ovat yksiselitteisesti kovia nimiä riveihinsä hankkineet Ilves-Kissat ja TPT. Myös TKT, PJK Pirkkalasta ja ehkäpä NoPS Nokialta ovat etukäteen ajatellen muita kovia luita. Sarja-avauksessa Loiske kohtaa tänään 18. huhtikuuta Tervakosken Padon, peli pelataan Sääksjärvellä.
– Piirin päätös aloittaa kolmonen näin aikaisin huhtikuussa on sanalla sanottuna älytön. Aivan hyvin olisi voitu aloittaa vapun maissa ja pelata keskikesän hyvillä keleillä tiheämmin, otti Nikklä kantaan varhaiseen alkamisajankohtaan.
– Eihän piirissä ole otettu ”ei-tamperelaisten” seurojen olosuhteita mitenkään huomioon, emme ole Loiskeen kanssa lainkaan samalla viivalla varsinkaan tamperelaisten kanssa, kun olemme päässeet Sääksjärven kentälle vajaata viikkoa ennen sarjakauden avausta, jatkoi Nikkilä aiheellista kritiikkiään.
Mutta haastajana on hyvä olla ja yllättää.
– Joo, emme me pelejä häviämään lähde. Ehkä kuukauden päästä silti nähdään tämän kauden Loiskeen todellinen taso, mutta kyllä Padon kanssa pitää kyetä tappelemaan pisteistä, loitsii Nikkilä tiukkaa ennakkomeininkiä sarja-avaukseen.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?