Jalkapalloäideillä oma höntsäjoukkue

Jalkapallovanhemman homma on usein rankkaa, mutta antoisaa. Jotain vastapainoakin pitää löytää. Lempäälän alueen jalkapalloäidit ovat päättäneet yhdistää lastensa harrastuksen ja huvin perustamalla oman jalkapallojoukkueen.

– Olin itse Tampereella vastaavassa toiminnassa ja Lempäälään muutettuani kyselin, onko täällä tämän tapaista jalkapallotoimintaa. Ei ollut ja pistimme muutaman tutun kanssa porukan pystyyn, avaa joukkueen syntyä organisoija Aino-Maija Kyykoski.

Treeneissä mukana on myös jälkikasvua.
Treeneissä mukana on myös jälkikasvua. Kuva: Antti Raunio

LeKi-futiksen nimissä toimiva höntsäporukka treenailee kahdesti viikossa Keskuskentän kentällä. Torstaisin ja sunnuntaisin pidettävissä harjoituksissa käy viidestä kymmeneen palloilijaa, koko joukkueen rinki käsittää hieman yli parikymmentä naista. Porukka on pitänyt harjoituksia nyt reilun vuoden, viime kesästä lähtien. Myös talvella oli aikaa pelailulle.

– Harrastesarjoihin lähteminen ei ole ollut vielä ajankohtaista, osittain siksikin koska lasten harrastukset vievät aikaa. Tulevaisuudessa ehkä. Lisää pelaajia mahtuu aina mukaan. Jalkapalloäitiys ei ole vaade harjoituksiin tulolle, myös tuttavia sekä vanhimpia tyttäriä on käynyt mukana. Tosin suurin osa on äitejä joiden lapset itsekin pelaavat, selittää Kyykoski joukkueen tilannetta.