Vesilahdella totutellaan yhä uusien sarjatasojen temppuihin. Junioreilla tasokkaita pelejä alueellisissa  sarjoissa.

Visan taso heittelee

Vesilahden Visan alkukausi ei ole ollut ruusuilla tanssimista miesten vitosdivarissa. Nousijajoukkue on huomannut ylemmän sarjan kovan tason ja onkin kevätkierroksen lähestyessä loppua sarjataulukossa viimeisenä. Yhdeksäsästä pelistä on tullut vain voitto ja tasapeli. Maalintekoon joukkue ei kuitenkaan ole kaatunut viimeisteltyään viidenneksi eniten osumia koko sarjassa, 14 yhdeksään peliin.

Kevätkierrosta on jäljellä vielä kaksi koitosta, joista ensimmäisen VesVi pelaa Lammissa torstaina 27. päivä. Viimeisimmät pelit ovat olleet tuloksellisesti parempia,  tamperelainen HST sai vain pisteen, kun Vesilahdessa peli päättyi 00. Ylivoimainen sarjajohtaja TamU-K voitti täpärästi maalilla 23 ja Visa tehtaili pelissä kaksi kolmesta TamU-K:n päästämästä maalista tällä kaudella.

VesVi 2 perustettiin täksi kaudeksi ja se pelaa kutosdivisioonaa. Joukkueeseen tuli paljon nuorta voimaa, kun LeKi-futiksen A-ikäiset pojat siirtyivät sinne sankoin juokoin. Visan kakkonen on sarjassaan seitsemäntenä, kun silläkin on vielä kaksi peliä ennen lyhyttä sarjataukoa. Voittonsa se on napannut FC Kaveriporukasta ja Kylmäkosken Veikoista. Yhteistyö ykkösjoukkueen kanssa sujuu ja jotkut pelaajat ovatkin jo siirtyneet sarjaporrasta ylemmäs.

– Joukkue on hiomaton timantti ja porukka aika kirjavaa, on muutamia pelaajia jotka pelaavat liian alhaisessa sarjassa taitoihinsa nähden. Juniorit ovat saaneet paljon vastuuta, kertoo VesVin kakkosjoukkueen pelaaja Janne Saarinen

Juniorijoukkueita alueliigoissa

LeKi-futiksen 98-joukkue pelasi jopa Maarianhaminassa saakka.

LeKi-futiksen 98-joukkue pelasi jopa Maarianhaminassa saakka.

LeKi-futiksen vanhin poikajunnujoukkue B-ikäiset lähtivät kauteen tavoitteenaan säilyttää paikkansa kovassa kakkosdivarissa. Kakkosdivari on jo alueellinen sarja, jossa vierasmatkoja on Porin ja Turun alueille. Sarja päättyy jo heinäkuun taitteessa, jonka jälkeen alkaa syyskierros uusilla joukkueilla. LeKi-futiksen pelit ovat ailahdelleet eikä voittoputkea ole saatu päälle. Kierros ennen loppua LeKi-futiksen putoaminen on jo saanut sinnetinsä, kun seitsemän sarjapinnaa oikeuttavat viimeiseen sijaan.

Tiukkaa on ollut myös muilla alueellisia sarjoja pelanneilla junioreilla alkukaudesta. C15-ikäluokan eli -98-syntyneet ovat Alueliigassaan viimeisiä kaikki pelit pelattuaan. Myös LeKi-futiksen ja Sääksjärven Loiskeen yhdistelmäjoukkue FC Lempäälä jäi viimeiseksi kivikovassa -99-ikäluokan Etelä-Länsi-liigassaan, jossa vastassa oli muun muassa HJK.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?