Mitkä ovat syksyn futisodotukset Lempäälässä ja Vesilahdella?

Hyvää henkeä tarvitaan, jotta Sääksjärven Loiskeen, LeKi-futiksen ja Vesilahden Visa säilyttävät nykyiset sarja-asemansa syksyn tuulissa ja sateissa. Kuvassa Loiske valmistautumassa otteluun. Kuva: Pauli Impola

Hyvää henkeä tarvitaan, jotta Sääksjärven Loiskeen, LeKi-futiksen ja Vesilahden Visa säilyttävät nykyiset sarja-asemansa syksyn tuulissa ja sateissa. Kuvassa Loiske valmistautumassa otteluun. Kuva: Pauli Impola

Syksy 2012 oli sekä Lempäälässä että Vesilahdella melkoista jalkapallofiestaa. Sääksjärven Loiske nousi nelosdivarista kolmoseen, Vesilahden Visa kipusi uuden kenttänsä inspiroimana pohjasarjasta pykälän ylemmäs eli vitoseen ja aivan syyspimeillä vielä LeKi-futis nappasi karsintapelin voitollaan paikan tämän vuoden nelosdivariin.

Kun tämän sesongin sarjoja on pelattuna puolet, voidaan sanoa arjen osoittautuneen odotetun kovaksi. Varsinkin vesilahtelaissakilla on edessään hikinen syksy, jotta sarjasopimus uusiutuisi.

Parhaiten ovat pullat uunissa Loiskeella, joka kokosi kevätkiepillä 17 pistettä ja nappasi muutamalla yliajan haamumaaleilla ainakin neljä selkeää bonuspistettä. Ero putoamisviivalle on seitsemän pistettä, joten muutamalla elokuisella täydellä pistepotilla syksystä tulee sääksjärvisille paineeton.

– Nyt on säilytettävä asemat kolmosessa, sillä ensi kaudesta on lupa odottaa vieläkin kovempaa, viittaa Loiskeen valmentaja Kari Nikkilä siihen faktaan, että kakkosdivarista on tulossa kaksikin joukkuetta alaspäin Tampereen–Satakunnan alueelta eli porilainen MuSa ja hämeenlinnalainen Härmä.

– Kevät sujui tuloksellisesti meiltä hyvin ja pelaajien sitoutumis- ja harjoitteluinto on vuodessa noussut selkeästi, kiittää Nikkilä, jonka kokenut ja osaava valmennus on ehdottomasti yksi Loiskeen eteenpäinmenon suurimmista selittäjistä.
LeKi-futis löi cupin pelissä vappuna sensaatiomaisesti Loiskeen ja siitä taisi alkaa tietynlainen leijuminen. Peliesitykset ailahtelivat keväällä melkomoisesti, mutta asema sarjassa on silti sarjatauolla suhteellisen hyvä: kahdeksas sija yhdeksän pistettä putoamisviivaa edellä. Tähän lukuun on otettu myös mukaan syyskiepin ensimmäinen ottelu, jonka LeKi käänsi 0–2-tappioasemasta Samu Nevalan (2) ja Tommi Lehtimäen maaleilla 3–2-vierasvoittoon Hämeenlinnan postimerkkikentällä Jagsia vastaan.

Kun LeKi pelaa joukkueena yhteen hiileen puhaltaen, on se nelosdivarin aivan aatelia. Mutta, kun kentällä pulina kovenee, turhien varoituskorttien haaliminen lisääntyy ja valmentajan tekemisten arvostelu yltyy, on joukkue lauma yksilöitä. ”Vpk”-valmentaja Petri Mäkisen missio on hilata joukkue sarjassa kuiville ja seuran puheenjohtajan ominaisuudessa syksyllä etsiä ryhmälle syksyllä osaava ja auktoriteettinen uusi valmentaja.

Vesilahden Visa nappasi kevätpuolella yhden voiton ja yhden tasapelin vitosessa ja on sarjassa jumbona. Jotta paikka vitosessa säilyisi, pitää syyspuolalla napata liuta kolmen pisteen voittopotteja putkeen.

Visan pelaajavalmentaja Eero Engbäck on tähdentänyt useaan otteeseen, että kunhan joukkue saa mukaan kesällä armeijasta vapautuneet pelaajat, alkaa tapahtua. Eli syksystä on lupa odottaa parempaa pelaamista.

Kevään buumi Vesilahdella imi nuoria pelureita mukaansa esimerkiksi Lempäälästä, mutta vaatimattomat peliesitykset ovat aina pahimpia buumin tappajia. Muutama voitto ja into ”puukirkon” miehillä yltyy, sillä intoa ja sitoutumista Visa syyspimeiden peleissä tarvitsee. Varsinkin, jos se mielii säilyä nykyisessä sarjassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?