Loiskeen tyttöjen sarjat päätökseen

 

Kuvassa B97-joukkue. eturivissä vasemmalta: Armi Hoppu, Emmi Kervinen, Elli Kytölä, Tiia Saviahde, Roosa Lilja ja Suvi Kytölä. Takana vasemmalta: Suvi Viljanen, Marietta Veijalainen, Ella Harjunniemi, Karoliina Myllymäki, Sanna Touru, Iiris Lilja ja Jenna Lammi. Kuvasta puuttuu Anniina Asikainen. Lisäksi joukkueessa pelasi useita C99-joukkueen pelaajia.

Kuvassa B97-joukkue. eturivissä vasemmalta: Armi Hoppu, Emmi Kervinen, Elli Kytölä, Tiia Saviahde, Roosa Lilja ja Suvi Kytölä. Takana vasemmalta: Suvi Viljanen, Marietta Veijalainen, Ella Harjunniemi, Karoliina Myllymäki, Sanna Touru, Iiris Lilja ja Jenna Lammi. Kuvasta puuttuu Anniina Asikainen. Lisäksi joukkueessa pelasi useita C99-joukkueen pelaajia.

Sääksjärven Loiskeen tytöt pelasivat kolmen joukkueen voimin jalkapallokesässä 2013. Kaikkiaan Loiskeen oranssin pelipaidan puki päälleen kesän otteluissa 52 tyttöä ja harjoituksissa taitojaan kävi näyttämässä vielä parikymmentä tyttöä enemmän.

Vanhin ikäluokka, B97, pelasi entiseen tapaan piirin 11 vastaan 11- sarjassa. Sarjan ikärajan nosto salli jopa 1994 syntyneiden pelaamisen yli-ikäisinä otteluissa, ja näin osalla vastustajista joukkueen nuorinkin oli vanhempi kuin Loiskeen vanhin pelaaja. Kokemusetua ei lempääläläisillä siis ollut ja joukkue, joka oli tottunut voittamaan suurimman osan otteluistaan, olikin nyt oppivana osapuolena.

Syksyä kohti parantunut vire ei ehtinyt nostamaan joukkuetta pois jumbotilalta, vaikka sarja päätettiin komealla 0-4 voitolla. Tehokkaimmat hyökkääjät olivat Karoliina Myllymäki yhdeksällä ja Marietta Veijalainen seitsemällä maalilla. Maalisyöttöjä antoivat eniten Armi Hoppu (7) ja Sanna Touru (5). Puolustuspelaajista eniten eteenpäin menivät toppari Roosa Lilja ja maalivahti Ella Laakso, jotka molemmat ovat syntyneet vuonna 1999 ja pelasivat myös C99- joukkueessa.

C99 osallistui piirin 7 vastaan 7- sarjaan ja sijoittui TP-49:n jälkeen toiseksi. Joukkueen ykkösnimi oli kaikkiaan 17 maalia kesän mittaan iskenyt Jenna Virtanen, joka valittiinkin Loiskeen vuoden 2013 tyttöjalkapalloilijaksi. Koviin maalimääriin ylsivät myöskin Miimi Kinnari (12) ja Miia Rajala (10). Puolustuspelin organisoi toimivaksi kapteeni Noora Rajala.

D01- joukkue, joka koostui suureksi osaksi vuonna 2002 syntyneistä pelaajista, osallistui Ilveksen Futisliigan 00/01-sarjaan. Näin  itseään vanhempia vastaan pelaamalla saatiin peleihin toivottua luokkaa oleva vastus. Lopulta sarjavoitto oli enemmän kuin lähellä; viimeisessä ottelussa Ilves-Pirkkala tasoitti pelin vain 30 sekuntia ennen loppua maalilla, joka siirsi voittomitalit Loiskeen tyttöjen kaulasta pirkkalalaisille. Joka tapauksessa hieno kesä oranssipaidoilta. Maalintekijöinä kunnostautuivat etenkin Milla Vuori (19 maalia) ja Emmi Kaunisto (12 maalia). Pelinrakentajan roolin otti taidolla haltuun Joanna Simola, puolustuksen tärkein pelaaja oli Tiia Jaskari (maalissa tai topparina). Jenna Jääskeläinen oli erinomainen jokaisella pelipaikalla.

Jalkapallokauden päätyttyä joukkueet ovat nyt siirtyneet futsalin pariin, jossa yritetään laittaa palloa verkkoon harvojen harjoitusaikojen hidastamana. Uudet, jalkapalloilusta innostuneet tytöt toivotetaan tervetulleiksi tutustumaan jalkapalloilun kiehtovaan maailmaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?