Tekonurmikenttä avattu ennätysaikaisin

Loiskeen vuonna 2003 syntyneet E-jalkapallojuniorit harjoittelivat tekonurmella keskiviikkona 12. maaliskuuta. Kuva: Erkki Koivisto

Loiskeen vuonna 2003 syntyneet E-jalkapallojuniorit harjoittelivat tekonurmella keskiviikkona 12. maaliskuuta. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän kunnan vapaa-aikajohtaja Erkki Häkli avasi Sääksjärven tekonurmikentän tiistaina 11. maaliskuuta kevätkauden käyttöön, reilut kuukauden päivät aikaisemmin kuin viime vuonna.

– Ennätysaikainen kevät vaikuttaa monin tavoin, ja esimerkiksi luistelujäät jouduttiin sulkemaan jo varhain. Toisaalta ulkokenttiä saadaan avattua viime vuoteen verrattuna hieman aiemmin kevätkaudelle.

– Kenttä on sula, ja koeharjaus näytti pelaavan. Kenttä on talvehtinut hyvin. Aamulla on pientä kuuraa pakkasyön jäljiltä, mutta kenttä on käyttökunnossa.

Vesilahden liikunta- ja nuorisosihteeri Sari Juuti sanoo Vesilahden tekonurmella potkitun palloa jo pari viikkoa. Vuoroja ei ole vielä jaettu, mutta Lempäälässä tekonurmelle on jalkapalloseuroille myönnetty maaliskuun ajaksi tilapäiset vuorot.

Sääksjärven Loiskeella ja LeKi-futis Lempäälän Palloseuralla on joukkueilleen vuoroja arkisin kello 16 alkaen.

– Kyselyjä on tullut myös ultimatelta joillekin päiville, sanoo Häkli, jonka mukaan tekonurmen käyttämisessä suurin murhe liittyy nyt mahdolliseen takatalveen. Jos lumimyräkkä tulee, tekonurmen käyttö loppuu heti.

Sen jälkeen kun Lempäälään tekonurmikenttä joitakin vuosia sitten saatiin, on siitä Häklin mukaan muodostunut Lempäälän jalkapallon harrastamisen ykköspaikka, jonka paine helpottaa vasta kesäkuun puolivälin tienoilla, kun Hakkarin nurmikenttä otetaan kesäkäyttöön.

– Tekonurmikenttä on kesäaikaan ehdottomasti yksi vilkkaimmista Lempäälän liikuntapaikoista, koska jalkapallovuorot on keskitetty sinne. Jalkapalloilijat eivät Lempäälässä juuri enää hiekkakenttiä käytä.

Tekonurmikenttä on jatkanut jalkapallokautta kevään lisäksi myös loppuvuodesta. Syksyisin kausi jatkuu säistä riippuen lokakuun puolivälin tietämille.

Jalkapalloilijat ovat esittäneet toiveita myös Hakkarin jäähallin takana sijaitsevan hiekkakentän muuttamiseksi tekonurmipintaiseksi. Hanke on Häklin mukaan olemassa lähinnä ajatuksen asteella. Sen toteutuksesta ei ole tehty päätöksiä.

– Hakkarin tekonurmikenttä on ajatuksena mukana suunnittelussa.

Loiske ja LeKi-futis tyytyväisiä

 

LeKi-futis Lempäälän Palloseuran ry:n edustusjoukkue avaa pelikautensa 16. maaliskuuta tekonurmella Suomen cupin neljännen kierroksen ottelulla kakkosdivisioonassa pelaavaa Pietarsaaren Jaron kakkosjoukkuetta vastaan. Seuran treenivuorotkin pyörivät siellä jo.

– Tekonurmikenttä on meille henki ja elämä. Ilman sitä ei pärjättäisi ollenkaan. Kenttä on buukattu toki niin täyteen, että joudumme ottamaan vuoroja myös muun muassa Valkeakoskelta ja Vesilahdelta, sanoo LeKi-futis Lempäälän Palloseuran puheenjohtaja Petri Mäkinen.

– Emme pysty kauaa enää seurana kasvamaan. Lempäälään tarvittaisiin yksi tekonurmikenttä lisää. Olemme ideoineet, miten Hakkarin hiekkakentän saisi muutettua tekonurmikentäksi, mutta rahoitus puuttuu.

Urheiluseura Sääksjärven Loiskeen ja sen jalkapallojaoston puheenjohtaja Esa Kuusisto korostaa, että alkukevään kenttävuorot tekonurmikentälle on jaettu jalkapalloseurojen kesken hyvässä yhteisymmärryksessä. Loiskeen värit kentällä yleistyvät vuoroittain sitä mukaa, kun futsalkausi saavuttaa päätöksensä.

Jalkapallohalleja Lempäälässä ei vielä ole, mutta muuten Kuusisto toteaa harjoitteluolojen pitkään ja hartaasti toivotun tekonurmikentän myötä muuttuneen hienosti.

– Nurmikentällä on meille valtava, korvaamattoman suuri merkitys. Kenttä on nyt sinne päin, mitä sen kuuluukin olla. On suihkut ja pukukopitkin. Toivottavasti vielä saadaan turvaverkkoa kentän ympärille, ettei muille kentän käyttäjille synny vahinkoa.

Tekonurmikentän myötä Loiskeen toimintaan on tullut Kuusiston mukaan uutta potkua. Kenttäkapasiteetti Lempäälässä on hänen mukaansa kuitenkin yhä kovin rajallinen. Tilanne ei ole optimaalinen.

– Hakkarin nurmikentän kanssa on ollut ongelmia. Syrjässä sijaitseva Mäyriän kenttä on sellainen kuin on. Kenttien puute rajoittaa lempääläläisten seurojen mahdollisuutta kehittää toimintaansa, sanoo Kuusisto todeten, että kunta on hienosti osoittanut ymmärrystä seurojen tarpeita kohtaan avaamalla nurmikentän käyttöön jo varhain keväällä heti lumien lähdettyä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?