Loiske pelasi futsalia kolmella tyttöjoukkueella

Sääksjärven Loiskeen tyttöjen futsalin D01-joukkue: takarivissa vasemmalta Joanna Simola, Milla Vuori, Jasmin Juujärvi, Teresa Seppälä, Johanna Ranta ja Melina Touru. Keskirivissä vasemmalta Annilotta Peltoniemi, Fia Suuronen, Sara Mongudhi, Janika Saarinen, Emmi Kaunisto ja Emilia Touru. Edessä Tiia Jaskari. Kuva: Anne Hakala.

Sääksjärven Loiskeen tyttöjen futsalin D01-joukkue: takarivissa vasemmalta Joanna Simola, Milla Vuori, Jasmin Juujärvi, Teresa Seppälä, Johanna Ranta ja Melina Touru. Keskirivissä vasemmalta Annilotta Peltoniemi, Fia Suuronen, Sara Mongudhi, Janika Saarinen, Emmi Kaunisto ja Emilia Touru. Edessä Tiia Jaskari. Kuva: Anne Hakala.

Sääksjärven Loiskeen tytöt pelasivat talvikauden futsalia piirin sarjoissa kolmella joukkueella. Lähimpänä mitalia olivat D-tytöt, lähimpänä SM-lopputurnauksen jatkokarsintaa C-tytöt ja merkittävin vaikutus oman sarjan mestaruusmittelöön oli B-tytöillä.  Yhteistä kaikille Loiskeen joukkueille oli pelien vähämaalisuus. Oranssipaidat sekä tekivät että päästivät huomattavan vähän maaleja.

D-tyttöjen joukkue oli sarjansa nuorin. Pelaajat ovat syntyneet vuosina 2001–04. Kaksi sarjakierrosta ennen päätöstä joukkue oli kolmantena, mutta luisui lopulta viidenneksi. Päästettyjen maalien vähyydestä suurimman kunnian saavat ottaa maalissa useimmiten pelannut Tiia Jaskari sekä puolustuksen luottopelaajat Joanna Simola, Janika Saarinen, Johanna Ranta (5 maalia + 6 maalisyöttöä) ja Annilotta Peltoniemi. Hyökkäyksessä tehokkaimpia olivat Milla Vuori 12+3, Sara Mongudhi 7+4 ja Emmi Kaunisto 6+3.

Hyvän kauden pelanneet C-tytöt omasivat vielä viimeiseen peliin lähdettäessä teoreettiset mahdollisuudet SM-lopputurnauksen karsintaan pääsystä. Se olisi edellyttänyt reilua voittoa edellä olevasta TPV:stä ja samalla LeKi-futiksen venymistä vähintään tasapeliin YIlvestä vastaan. Sarjassa 12:nneksi jäänyt LeKi-futis ei YIlvestä pystynyt uhkaamaan. Loiske otti kylläkin voiton TPV:stä. Sarjan toiseksi vähämaalisimpia pelejä pelanneen Loiskeen oman pään turvasivat maalissa hienosti pelanneet Ella Laakso ja Tiia Grönvall. Puolustuksen paras pelaaja Roosa Lilja pelasi pääasiassa B-tytöissä. Hänenkin jälkeensä laatua löytyi: Sara-Sofia Niskanen, Sonja Lindqvist, Suvi Hoppu ja Noora Rajala 4+4. Hyökkäyksen tehopelaajat olivat Miia Rajala 7+7, Jenna Virtanen 6+0 ja Milla Vuori 6+0.

B-tyttöjen peli kulki välillä yhtä hyvin kuin sarjan voittajilla, välillä hieman tahmeammin. Vaihtelevien otteiden jälkeen loppusijoitus valahti lopulta sarjan keskivaiheille. Maalivahteihin peli ei kaatunut, niin Emmi Kervinen kuin Ella Laaksokin olivat joka ottelussa joukkueensa parhaimmistoa. Kauden loppua kohti pelaavaksi kokoonpanoksi vahvistui ykkösketjuna Iiris Lilja (1+1)-Jenna Lammi (C)(0+2)-Karoliina Myllymäki (2+3)-Tiia Saviahde 0+2) ja kakkosketjuna Roosa Lilja (1+1)-Armi Hoppu (9+3)-Marietta Veijalainen (2+2)- Suvi Hoppu (1+1).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?