Voitot tasan ESC:n kanssa kahden nitropelin jälkeen

Loiske käy armotonta kisaa futsalin liigapaikasta

Hakkarin liikuntahalli sunnuntaina 30. maaliskuuta. Sääksjärven Loiske avaa mahtavasti toisen osaottelun futsalin liigakarsinnassa tammisaarelaista ESC:tä vastaan. Tehotykit Mikko Järvinen ja Markus Sairiala vievät Loiskeen kahden maalin johtoon ja innokkain osa runsaslukuisesta yleisöstä onnittelee toisiaan liigapaikasta, olihan Loiske kaapannut vierasvoiton Tammisaaresta päivää aiemmin huimassa rankkarikisaan edenneessä pelissä.

ESC:n tosi taitavat yksilöt kuitenkin iskevät kuin keväinen kyy. Ensiksi kavennus, sitten tasoitus ja lopulta toisella jaksolla johtomaali ja toinenkinsekä Tommi Aholan kavennettua sinetti vielä tyhjiin.

Peli päättyi Hakkarissa lukemiin 3–5, kun Tammisaaren luvut olivat 4–3 Loiske ensiksi mainittuna.
Tammisaaressa Loiskeen osumat tekivät Mikko Järvinen, Tommi Ahola ja Mika Järvinen. Rankkareissa onnistuivat Mikko Järvinen, Yasar Elbeller ja Markus Sairiala.

– Taistelu jatkuu ja kerran mennään vielä rannikolle. Saimme kotipeliin hyvän alun, mutta rehellisesti on sanottava, että meidän kuntomme piiputti pahemmin kuin vastustajalla, löysi Loiskeen luotsi Raimo Ahola selittävän tekijän kotipelin otteen hiipumiselle.

ESC oli Lempäälässä vain seitsemän pelaajan plus valmentajan suuruisella ryhmällä, mutta mukana olivat vain rautakuntoisimmat ja taitavimmat pelaajat. Vaikka moni puhalsi raskaasti ja painoi käsiä polvien päälle uupumuksen merkiksi, ei tammisaarelaisten lopullista katkeamista ikinä tullut. Loiskeen ykkösnelikko sen sijaan hyytyi, eikä kyennyt toisella puolikkaalla enää energiseen liikkumiseen ja pallon siirtelyyn.

– Koitimme pelaajia kierrättämällä saada virtaa liikkumiseen, mutta kaksi peräkkäistä peliä oli nyt turhan kova haaste meille. Tekopaikkoja oli molemmin puolin, pikkuonnella olisimme voineet tulla rinnalle ja ohi, mutta sekin on tunnustettava, että maalivahtimme Hakulisen Roope oli Hakkarissa meidän paras miehemme, jatkoi Ahola.

Hakulinen otti muutaman aivan ”youtube-tasoisen” pelastuksen, kun ESC pääsi myllyttämään. Kenttämiehistä Mikko Järvinen ja Markus Sairiala olivat molemmissa peleissä odotusten mukaan Loiskeen ykkösnimiä, mutta myös Tommi Aholan voimapeli sekä Marko Hakalan sähäkkyys olivat hyvää loiskelaisantia.

Liigapaikka on katkolla lauantaina 5. huhtikuuta. Se, kumpi Tammisaaressa tuulettaa voittoa, on ensi kauden pääsarjalainen. Jos se on oranssipaitainen Loiske, ottaa seura liigapaikan myös vastaan.

– Kyllä meillä valmius liigapaikan vastaanottoon on. Totta kai monia asioita pitää liigatasolla tehdä paremmin alkaen talouspuolesta, mutta ei mennä asioiden edelle. Kesäloma saa odottaa vielä, ensi lauantain jälkeen ollaan viisaampia, painottaa Raimo Ahola.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?