Jalkapallon piirisarjoissa vauhti päällä

Lempääläisellä jalkapallolla pyyhkii hyvin, ainakin kun luo katseen junioreiden piirisarjojen joukkuemääriin. Lähes poikkeuksetta jokaisessa ikäluokassa on joukkue LeKi-futikselta ja/tai Loiskeelta.

Piireissä kilpailullinen toiminta aloitetaan D-ikäisistä eli 12-vuotiasta, silloin sarjoissa aletaan pitämään sarjataulukkoa ja kilpailemaan tosissaan paremmuudesta. Tyttöjoukkueiden määrä on saatu hyvään kasvuun viime vuosina, sarjoissa pelaa LeKi-futikselta ja Loiskeelta molemmilta kaksi joukkuetta sekä lupaavia pikkutyttöjä on kasvamassa vielä lisää E ja F-tytöissä.

Vanhin tyttöporukka Loiskeen B-tytöt pelaava kesän Kolmosta. Koko kesän kestävän sarjan puolivälissä Loiske on kolmantena neljällä voitolla. LeKi-futiksen C- ja D-tytöt harjoittelevat yhdessä, joukkueen vahvuus on aina 1999-syntyneistä 2002:siin. C-tyttöjen 7 vastaan 7 sarjassa sekä D-tyttöjen Piirinliigassa voittotili on vielä avaamatta. Loiskeen D-tytöt pelasivat Ykköstä, jossa voittivat kaikki kymmenen otteluaan. Sarjavoiton jälkeen he nousevat syksyksi samaan sarjaan LeKi-futiksen D-tyttöjen kanssa.

 LeKi-futiksen B-pojat varmistivat jo nousunsa 2. divisioonaan. Seuraavaksi vanhin poikajoukkue -99-00- syntyneiden FC Lempäälä, LeKi-futiksen ja Loiskeen yhdistelmäporukka, on pelannut kevään Piirinliigaa. Viime vuoden kovassa Etelä-Länsi –liigassa karaistunut joukkue on kolmella voitolla kahdeksas ja jatkaasarjassa myös syyskierroksen. C-14-ikäluokassa ei ole lempääläisjoukkueita, mutta D-13-sarjassa LeKi-futiksella on kaksin kappalein. Alueliigassa joukkue sijoittui sarjan keskivaiheille, ollen kuudes 15 pisteellä.

Useat sarjat loppuvat kesä-heinäkuun taitteessa ja jatkavat hieman uudistetuilla joukkueilla syksyllä. Niin myös D-junnujen Piirinliiga, jossa LeKi-futis jatkaa. Ikäluokan toinen joukkue pelasi ykköstä, mutta tippui kakkoseen syksyn ajaksi. 12-vuotiaissa eli 2002-syntyneissä sekä Loiskeella, LeKi-futiksella että Vesilahden Visalla on ollut joukkueensa mukana.

Piirinliigassa Loiskeen vuotta nuorempien 03-joukkue oli viides, LeKi-futiksen ollessa yhdestoista. Keskinäisessä pelissä Loiske oli parempi 4-0. Saman ikäluokan Ykkösessä pelasi Loiske ja VesVin-02:n salibandyjoukkue hakien kesätreeniä futisviheriöiltä. Joukkueet olivat lopulta tasapistein kolmella voitolla Loiskeen vieden keskinäisen 4-1. Sekä LeKi-futiksella, Loiskeella että Visalla on vielä iso ryhmä pienimpiä junioreita pelaamassa piiri- sekä muita sarjoja tänä kesänä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?