Lempääläinen edustusfutis kaipaa ryhtiliikettä

 

Loiskeella oli nuorekas kokoonpano 2 - 2-tasapeliin päättyneessä ToVe-ottelussa. Kuvassa Otso Suonpää katkaisee vastustajan hyökkäyksen, Mikko Ylimäki varmistaa taustalla. kuva: Pauli Impola

Loiskeella oli nuorekas kokoonpano 2 – 2-tasapeliin päättyneessä ToVe-ottelussa. Kuvassa Otso Suonpää katkaisee vastustajan hyökkäyksen, Mikko Ylimäki varmistaa taustalla. kuva: Pauli Impola

Sääksjärven stadionilla perjantaina 8. elokuuta aloitettiin jalkapallon kolmosdivarin ottelu Loiske vastaan Toejoen Veikot seremonialla, kun Loiskeen monivuotinen ”Puuha-Pauli” Impola sai seuransa pelipaidan, jonka selkään oli hänen syntymäpäivänsä kunniaksi painettu numerot kuutonen ja nolla.

Impola olisi paidan ohella kaivannut joukkueelta lahjaksi voittoa, mitä Loiske ei hänelle kyennyt antamaan, vaan tärkeä kamppailu putoamista vastaan päättyi 2 – 2 (0-0)-tasapeliin.

– Me annamme liikaa vastustajille eteen. Plussana oli kaksi kertaa takaa tuleminen tasoihin Joona Niemisen ja Matias Riikosen voimin, mutta täysiä kolmen pisteen potteja me kaipaamme, harmitteli omiensa lapsuksia pääluotsi Jani Alanne Loiskeesta.

Aivan kardinaalimokia ei Loiskeelta nähty, mutta varsinkin ensimmäisen osumansa Toejoki sai turhan helpolla.

– Pallonhallinta oli meillä ja juoksukunnossakin pärjäsimme nuorella energialla, mutta voitot karttavat. Seuraavassa Härmä-ottelussa kolme pistettä on otettava, ettei veitsi painu liian syvälle kurkkumme päälle, jatkoi Alanne mietintöään.

Loiske on sarjassa kolmanneksi viimeisenä. Paikalla, josta putoaa nelosdivisioonaan. Kuiville on tällä hetkellä onneksi matkaa vain pisteen verran. Voittoa Loiske on tuulettanut viimeksi 30. toukokuuta. L-VS:ään otti yhteyttä lempääläinen jalkapallotoimija, joka omana mielipiteenään totesi molempien edustusjoukkueiden harjoittelun olevan määrällisesti liian vähäistä.

– Niin Loiskeen kuin LeKinkin treeneissä on tekemisen makua, mutta väkeä on paikalla usein vähänlaisesti ja harjoituksia molemmilla on harvakseltaan. Aika vaikea on pelaamista muutaman treenitunnin voimin kääntää parempaan suuntaan, arvioi omasta toiveestaan nimettömänä esiintyvä lähde.

Onko kommenteissa totuuden siemen Jani Alanne?

– Allekirjoitan kommentit täysin. Meillä on kahdet treenit viikossa, joissa käy keskimäärin kymmenkunta pelaajaa eli poissaoloja on etenkin keskikesällä varsin paljon.

– Mietimme kolmeakin viikkoharjoitusta, mutta itsellänikään ei intoa ole ryhtyä puistosedäksi muutaman pelaajan kanssa, vaan pyrimme siihen, että pelaajat kävisivät sitoutuneesti kahdesti viikossa.

LeKi-futiksen harjoittelutilanne on koko lailla sama ja joukkueen säilyminen nelosdivisioonassa vaatisi jo huimaa voittoputkea. LeKi-leiri vahvistaa, että Lassi Lehtosen vetämissä harjoituksissa on hyvä pöhinä, mutta poissaoloja on runsaasti ja treenimäärät ovat vähäisiä.

Kun katsoo viimeisen kymmenen vuoden ajan lempääläisten ja osittain myös Vesilahden Visankin edustusjoukkueiden menestystä, huomaa selkeästi hissiliikkeen olemassaolon. Loiske oli pitkään 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä kolmosessa jopa ylempää keskikastia, kunnes tippui vuonna 2009 neloseen. Paluu kolmoseen tapahtui Kari Nikkilän johdolla syksyllä 2012 ja nyt paikka kolmosessa on kovasti uhattu.

LeKi puolestaan on seilannut nelosen ja vitosen väliä. Edellinen visiitti vitoseen oli vuonna 2012, nyt nelosessa on käynnissä toinen kausi. Vesilahden Visa nousi pohjasarja kutosesta niin ikään syksyllä 2012, mutta jäi viime kesänä vitosdivarissa jopa heittopussiksi. Visa on nyt tekemässä mahdollisesti paluuta vitoseen. Loiske-ikoni Pauli Impola näkee lempääläiselle edustusjalkapallolle tässä lehdessä olevassa syntymäpäivähaastattelussaan yhden tien: joukkueiden yhdistymisen ja sitä kautta sitoutuneitten pelaajien kovemman harjoittelun.

– Enemmän ja talvella paljon aikaisemmin aloittaen pitää jatkossa treenata, mikäli aikoo kolmosdivisioonan tasolla pelata, alleviivaa Loiskeen nykyvalmentaja Jani Alannekin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?