Loiskeelle kotitappio ja vierasvoitto

Futsalin ykkösessä Sääksjärven Loiske koki tuplaviikonlopun rasittavuuden, kun se ensiksi kärsi 1–2 -kotitappion FC Kemille ja seuraavana päivänä matkasi Vaasaan, mistä lohkesi 3–1 -voitto sarjaa johtavasta Ruutupaidoista.

– Kotipeliä emme saaneet rullaamaan haluamallamme tavalla lainkaan. Vieraissa hyvä alku siivitti ja auttoi unohtamaan edellispäivän tappion sekä matkan rasitukset, ynnäsi pääluotsi Janne Malmi pelien antia.

Kemi oli kuskin pukilla Hakkarissa alusta alkaen, vaikka Ilkka Leppäsen passista Yasar Elbeller vei Loiskeen johtoon.

– Kemin prässi oli meille myrkkyä. Lisäksi voimia vei, kun jouduimme tappamaan alivoimaa heti pelin alkuun, viittasi Malmi Tommi Aholan uloslentoon.

Pohjoisen miehet tulivat väen väkisin toisella 20-minuuttisella rinnalle ja lopulta ohi. Vaikka Loiske yritti loppuminuutit ilman maalivahtia tasoitusta, ei onni ollut tällä kertaa oranssipaidoille suopea. Loiskeen paras oli Kemi-pelissä maalivahti Antti Härkönen.

Vaasassa Loiske sai loistoalun, kun Riku Rinteen veto yllätti vastustajan molarin. Ruutapaidat otti pelin hallinnan kouriinsa, mutta tällä kertaa Loiskeen maalilla ollut Janne Peltonen osoitti veskariosaston olevan sääksjärveläisillä betonitasoa. Peltonen esti muutaman satavarman maalipaikan maagisin torjunnoin.

– Vaasassa Loiskeen miehet olivat isäntiä. Koko joukkueen taisteluilmeeseen pitää jälleen kerran olla tyytyväinen, kiitti valmentaja Malmi suojattejaan.

Toisella jaksolla Sami Vartiasen upeaakin upeampi lentopuskumaali ja Eeli Huotarin tyhjiin taituroima osuma tuottivat täyden pistepotin viemisiksi kotimatkalle, joka voiton ansiosta lyheni henkisellä tasolla huimasti.

Loiske jatkaa ykkösdivarin sarjataulukossa kärjen varjona. Seuraavaksi se kohtaa 15. marraskuuta Lapuan kotiareenallaan.