Lempäälässäkin petetty vanhusta

Poliisi varoittaa Pirkanmaalla liikkuvista erityisesti vanhusten pettämiseen erikoistuneista rikollisista. Viimeisin petosyritys tehtiin joulun alla Lempäälässä. Tekotapa on identtinen aikaisempien petosten kanssa.

Tekoja on lähes neljäkymmentä. Poliisi on aiemmin ottanut kiinni neljä miestä ja yhden naisen, mutta epäiltyjä on edelleen vapaana.  Rikolliset käyttivät todennäköisesti myös Joulua hyväkseen saadakseen vanhukset erehdytettyä antamaan rahaa taikka pankkikortit tunnuslukuineen heidän käyttöönsä.

Yllättävä ja äkillinen rahapula on ilmaantunut auton rikkoutumisen, varkauden taikka muun äkillisen syyn vuoksi ja vanhukseen on vedottu kertomalla, että pulasta ei selvitä ellei rahaa saada. Tekijät ovat esiintyneet sukulaispoikana, naapurina, naapurin poikana sekä tuttavana ja usein onnistuneet vakuuttamaan uhrin siitä, että tuttu ihminenhän se siellä soittelee. Pian soiton taikka soittojen jälkeen ovelle onkin ilmaantunut soittajan apuri, joka on tullut ”sukulaispojan” taikka tuttavan puolesta rahoja noutamaan. Taikka sitten on tullut ovelle poliisiksi esiintynyt, jolle uhri on luovuttanut pyydetyt pankkikortit ja tunnusluvut. Tekoja on kaikkiaan lähes neljäkymmentä loka-joulukuun välillä. Rikoksia on tehty mm. Kangasalla, Lempäälässä, Virroilla ja Tampereella.

Osaa joukkiosta epäillään myös muunlaisesta, yritystoimintaan liittyvästä petosrikollisuudesta. Näissä tapauksissa on pyritty yleensä siirtämään jonkin yrityksen tililtä varoja joko jonkun henkilön taikka yrityksen tilille käyttämällä hyväksi erilaisia, pankissa esitettäviä väärennettyjä asiakirjoja.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>