Loiske havittelee futsalin pääsarjapaikkaa pisteykkösensä Yasar Elbellerin johdolla.

Vihainen vasuri johdattaa Loisketta

Yasar Elbeller on pallollisesti vaarallinen pelaaja. Hän on vasemmalla jalallaan tehnyt tuhojaan tällä kaudella. Kuva: Antti RAunio

Yasar Elbeller on pallollisesti vaarallinen pelaaja. Hän on vasemmalla jalallaan tehnyt tuhojaan tällä kaudella. Kuva: Antti RAunio

Vasen jalka viuhahtaa kuin käärmeen kieli maalin merkiksi. Ja taas. Vielä kerran. Lempäälän vaarallisin vasemman jalan laukaus kuuluu Sääksjärven Loiskeen 19-vuotiaalle avainpelaajalle Yasar ”Jasu” Elbellerille. Tällä kaudella Loiskeen parhaimmistoon tiensä raivannut sähäkkä taituri on yksi tärkeimmistä pelaajista, kun Loiske ja valkeakoskelainen Mad Max pelaavat tulevana viikonloppuna paikasta futsalin liigaan.

– Uskon asetelman karsinnoissa olevan, että olemme palloa pitävämpi ja Mad Max puolustaa, se sopii meille oikein hyvin. Ykkösdivarin kärjen ja liigan häntäpään välillä ei ole suurta eroa, tiukka otatus on luvassa, Elbeller arvioi karsintoja.

Lauantaina 4. huhtikuuta kello 15 Loiske pelaa kotonaan Hakkarissa ja heti sunnuntaina Valkeakoskella. Joukkueella on salainen ase:

– Olemme voittaneet tällä kaudella kaikki pelit, joihin olemme matkanneet bussilla, lähellä olleissa vieraspeleissä Ylöjärvellä ja Pirkkalassa puolestaan emme. Nyt menemme taas bussilla ja mukana on oma fanijoukkokin, Elbeller naurahtaa.

Itseluottamus tuo tehoja

Yasar Elbeller on tälla kaudella ollut vastustajalle paha pideltävä. Kuva: Antti Raunio

Yasar Elbeller on tälla kaudella ollut vastustajalle paha pideltävä. Kuva: Antti Raunio

Umpivasurina tunnettu Elbeller on noussut jo teksti-tv:n vakionimeksi, ja huippukausi on siivittänyt hänet Loiskeen sisäisen pistepörssin kärkeen tehoilla 17 maalia ja 11 syöttöä 21 ottelussa. Itseluottamus on juuri nyt tapissa.

– Olin alkukauden aikana armeijassa ja pelkäsin tuleeko tästä välikausi. Sain kuitenkin hyvin treenivapaita ja hommat alkoivat sujumaan.

– Itseluottamus on se kaikkein tärkein juttu! Peleissä alkoi tulla tehoja ja luotto omiin kykyihin nousi ja oli hyvä boogi pelata, hän tuumii kulunutta kautta.

Loiskeessa tuli melko paljon muutoksia täksi kaudeksi, kun päävalmentajaksi siirtyi Janne Malmi Raimo Aholan vaihdettua rooliaan joukkueenjohtajaksi. Tärkeä pelaaja Mika Järvinen siirtyi loukkaantumisen takia kentältä penkin taakse, silloin Elbellerille aukesi paikka näyttää todelliset kykynsä.

– Olin alkukaudesta kakkoskentässä ja siirryin ennen joulua ykköseen Järvisen Mikon ja Sairialan Maken seuraksi, paikalle jossa Mika viime kaudella pelasi. Silloin alkoi tehoja tulemaan entistä enemmän.

– Uuden valmentajan johdolla siirryimme taktisesti target-pelaamiseen, jolloin minä vasempana linkkinä saan usein tilaa ja yksi vastaan yksi –tilanteita, joista voin kääntää palloa maalille, Elbeller kertoo mahdollisuuksista käyttää vasuriaan.

Futsalkärpänen puri jo varhain

Elbeller on kirkkaimpia lempääläishelmiä futsalin saralla, laadukkaista ikäluokista 1994-97 on jo yhdeksän päässyt kokeilemaan siipiään liigassa tai divarissa.

– Muistan jo C-junnuna asettaneeni tavoitteeksi futsalissa liiga- ja maajoukkuetason saavuttamisen. Tällä viikolla tuli kutsu alle 20-vuotiaiden maajoukkueleirille Ouluun huhtikuussa, Elbeller riemuitsee.

Tuttujen kesken Jasuksi kutsuttava pallotaiteilija aloitti jalkapallon Loiskeen väreissä kuuden vuoden iässä, matka jatkui joukkueen hajotessa Loiskeen ja LeKi-futiksen yhteisjoukkueeseen FT Lempäälään ja myöhemmin LeKi-futikseen. Silloin Mirko Jaskarin ja Martti Bergströmin valmennuksessa futsal tuli isoksi lajiksi jalkapallon rinnalle.

– Jalkapallon ohi futsal ajoi päälajina viimeistään B-junioreissa. FT Lempäälässä meillä oli junnuissa loistava futsaliin panostanut joukkue, kertoo kaksi nuorten SM-kultaa kahminut Elbeller.

Kausi Loiskeessa on nuorelle miehelle jo kolmas toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, ja nyt olisi aika ottaa jo askel eteenpäin.

– Koen olevani tasoltani valmis liigaan. Olen osoittanut sen tehoilla sekä nousemalla joukkueen luottopelaajaksi. Olisi upeaa pelata ensi kaudella liigassa Loiskeen paidassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?