Loiske kangerrellen voittoon

Kuva: Pauli Impola Loiske nappasi täydet kolme sarjapistettä jalkapallon kolmosdivisioonassa lyömällä porilaisseura ToVen maalein 2 - 1.
Kuva: Pauli Impola
Loiske nappasi täydet kolme sarjapistettä jalkapallon kolmosdivisioonassa lyömällä porilaisseura ToVen maalein 2 – 1.
Loiske – ToVe 2 – 1 (2-0).
Pelin henki: Loiske sai jalkapallon kolmosdivarissa vieraakseen Toejoen Veikot Porista, joka on juuttunut heti kauden alussa sarjan häntäpäähän. Loiske veikin avausjakson peliä vakuuttavasti luoden puolenkymmentä pomminvarmaa maalipaikkaa, joista se onnistui realisoimaan kaksi. Ensiksi Ilkka Suortti tökkäsi ToVen loistavasti pelanneet maalivahdin Eero Mäkisen torjuman riparin verkkoon. 2 – 0-maalin sai puolestaan Niko Kuhlberg sijoittaa tyhjään verkkoon ottelun parhaan pelaajan Marko Hakalan millintarkasta syötöstä. Toisella jaksolla Loiskeen ote löystyi käsittämättömästi ja ToVe pääsi aitoon pistetaisteluun. Loiskeen onneksi porilaisten taitotaso osoittautui varsin vaatimattomaksi, eikä lopulta kovin pahoja mylläköitä Loiskeen maalilla nähty.
Kommetti: – Oma otteemme hiukan heltisi, mutta vastustaja tuli kyllä hurjasti toisella kolmevarttisella päälle. Avausjakson tekopaikoista olisi pitänyt peli ratkaista, mutta hatunnosto vastustajan veskarille, hän tarjosi porilaisille sauman pärjätä, kommentoi Loiskeen joukkueenjohtajka Jukka Karhunen pelin aaltoilua.
Hakala vireessä: Loiskeen avausjakson liki kaikki hyökkäykset syntyivät kentän oikealta kaistalta, mistä nopea ja jaksava Marko Hakala vyörytti loistavia keskityksiä ToVen maalille. Hakala on Loiskeen oman junnukasvatuksen tuote, hän edustaa legendaarista ”Team 90”-ryhmää, joka kulki pitkän tien yhdessä ja josta kehittyi useampi kovan tason pelimies. Hakala oli vuosien ajan futsalissakin Loiskeen parhaita, mutta menneenä talvena hän piti futsalista välivuotta.
Hurjia heittoja: Moni katsoja Sääksjärven kentän laidalla hieroi silmiään ihmetyksestä, kun Loiskeen Jesse Salminen linkosi liki 50-metrisen rajaheiton, jolla hän vapautti Niko Kuhlbergin läpiajoon. FC Tigersista siirtynyt Salminen saa pallolle mahtavan kaaren, sivurajalta viskattu heitto kantaa helposti maalin takatolpalle asti. Salmisen heittovoimasta Loiske on saanut toimivan erikoistilanneaseen.
Muut paikalliset: Vitosdivarissa LeKi-futis kärsi kotikentällään katastrofaalisen 1 – 2-tappion hervantalaistiimi ACE:lle. Katastrofin tappiosta teki se, että LeKi hallitsi peliä aivan mielin määrin. Pohjasarja kutosdivarissa paikallispeli Loiskeen ja LeKi-futiksen kakkossakkien välillä päättyi kokeneemman Loiskeen 4 – 1-voittoon.
Mitä seuraavaksi?: Loiske pelasi eilen Valkeakoskella Palloseppoja vastaan. Sääksjärvellä Loiske esiintyy perjantaina 29. toukokuuta, kun TPV:n kakkostiimi saapuu vastustajaksi.