Tuurikin kääntänyt ahterinsa Loiskeelle

NoPS – Loiske 4 – 0 (0-0)
Pelin henki: Maalintekokipsi Sääksjärven Loiskeen jalkapallon kolmosdivarisakin kohdalla alkaa olla vuorenvahvuinen. Kokonaista neljä tuntia ja 88 minuuttia ovat Sääksjärven oranssiritarit tahkonneet ilman maaleja. Isolta osaltaan tehottomuus johtuu toki taidosta tai pikemminkin se puutteesta, mutta Loiske on kärsinyt myös todella huonosta onnesta. Nokiallakin tekopaikkoja oli useampaankin tuuletukseen, mutta kun ei niin ei. Maalipuita, sekä tolppia että ylähirsiä, on kolauteltu, läpiajoja tuhlailtu eikä muistakaan avopaikoista ole onnistuttu. NoPS-ottelussa loppulukemat eivät vastaneet tapahtumia kentällä.
Valmentajan kommentit: – Ei maalittomuus vielä päätä kiristä. Se olisi paljon huolestuttavampaa, jos emme kykenisi luomaan maalintekopaikkoja. Nokiallakin yhtä sarjan suosikkia vastaan saimme useamman maalimestan aikaiseksi. Maalikipsi murenee varmasti, hiukan kun saisi jonkun pallon pomppimaan meille suotuisasti, maaliketsuppi alkaisi valua, tuumi Loiskeen valmentaja Jani Alanne rauhalliseen tapaansa.
Farmiyhteistyö pelaa: Sarjaa ylempänä pelaavasta farmiemoseurasta Ilves-Kissoista Loiskeen mukana on alkukaudesta ollut muutamia pelaajia, Nokialla mukana oli Janne Tulehmo.
– Farmiliikenne on tapahtunut tähän asti pelaajien omista pyynnöistä eli Kissojen kaverit ovat itse halunneet tulla hakemaan peliaikaa meiltä. Teemme erinomaista yhteistyötä Kissojen valmennuksen kanssa, mutta aina pelaajasiirroissa pitää miettiä kokonaisuutta, mistä on kullekin taholle hyötyä, selvittää Jani Alanne.
Sarja-asema tukaloitui: Kolme perättäistappiota maalierolla 0 – 10 tukaloitti Loiskeen sarja-asetelmaa dramaattisesti. Kymmenellä sarjapisteellä Loiske valahti putoamisviivan alapuolelle, joskin erot ovat minimaaliset. Sijoilla 5 – 8 olevat neljä joukkuetta ovat pisteen sisällä, Loiske on näistä viimeisenä. Seuraava kotiottelu on todella tärkeä, sillä vastustajaksi saapuva PJK Pirkkalasta on sarjan toiseksi viimeisenä vain kaksi tasapelipistettä koonneena.
– Nyt pitää saada hyvä treeniviikko alle ja jytyä Pirkkalaa vastaan kentälle. Sanomattakin on selvää, että maalittomuus on katkaistava ja voittojen tielle on palattava, alleviivaa Alanne torstaina 11. kesäkuuta pelattavan ottelun tärkeyttä.
Muut paikalliset: Vitosdivarissa LeKi-futis kaatoi yhden sarjan ennakkosuosikeista, Tahmelan Vesan, murskanumeroin 6 – 0 Miko Heikkilän ja Samu Nevalan heiluttaessa tahtipuikkoa. Vesilahden Visakin sai pistessäkkiinsä täytettä, kun se venyi maalittomaan tasapeliin Mäntän Valon kanssa kotiareenallaan. LeKi-futis nousi tasaisessa lohkossa kakkoseksi, Visa on yhdeksäs vain neljä pistettä LeKin perässä. Pohjasarja kutosdivarissa Loiskeen kakkossakki on neljäs ja LeKi futiksen kakkostiimi viides, molemmilla on koossa yhdeksän sarjapistettä.