Joona Nieminen rikkoi Loiskeen maalikirouksen

Loiske – PJK 1 – 1 (0-0)
Pelin henki: Sääksjärven Loiske kärvisteli kammottavan kauan ilman maalinteon tuomaa mielihyvää jalkapallon kolmosdivarissa. Tuntikausien nollapiinan päätti seuran oma kasvatti Joona Nieminen, jonka osuma aivan pelin loppuhetkillä toi Loiskeelle tasapelipisteen ottelusta Pirkkalan Jalkapalloklubia vastaan. 1 – 1-tasapeli ei tuloksena tyydyttänyt sen paremmin Loiskeen valmennusjohtoa tai pelaajia tai noin puoltasataa katsomoon tullutta Loiske-fania. Sarjan toiseksi viimeisenä majaileva heikko PJK olisi tarvinnut löylyttää monen maalin erolla.
Valmentajan kommentit: – Kaksijakoiset mietteet ovat päällimmäisenä. Pelimme kulkee aika mukavasti, mutta tulokset ovat huonoja. Rentous on nyt löydettävä, eritoten maalintekopaikoissa iskee yliyrittäminen. Totta kai Joonan maali lämmittää, jospa tästä kipsi hiukan murenisi. Juhannusviikolla haetaan treeneissä letkeyttä hiukan kevennetyillä harjoituksilla, kuuluivat Loskeen pääluotsi Jani Alanteen tuumingit.
Vedot tussareita: Pirkkala-ottelussa Loiske loi useita hyviä malipaikkoja. Marko Hakalan laitanousuista tuli hyviä keskityksiä, keskikentän dynamot Joona Nieminen ja Janne Lahdenpohja loivat vetopaikkoja itselleen ja pelikavereilleen, mutta: kun olisi pitänyt päättäväisesti runtata pallo verkkoon, typistyivät loiskelaisten yritykset täydellisiksi tussareiksi. PJK:n mainio maalivahti Antti Loukiala pääsi pelissä itse asiassa varsin helpolla. Kun PJK pääsi Loiskeen puolustuksen tuhratessa johtoon, vetäytyi se täysin oman maalin eteen lihasumppuun, minkä murtamiseksi Loiske ei oikein keinoja keksinyt.
Uutta voimaa tulossa: Loiske saa uuden pelaajan, kun Niklas Keränen Valkeakoskelta liittyy joukkueen rosteriin. Raamikkaan keskikenttämiehen toivotaan tuovan Loiskeeseen suoraviivaisuutta ja ratkaisuvoimaa. Keränen on jo seuraavassa pelissä käytettävissä.
Muut paikalliset: Vitosdivarissa Vesilahden Visa saalisti riemastuttavan 3 – 2-vierasvoiton Ikaalisista Alex Tuomisen, Leevi Mettäsen ja Miika Lemivaaran maleilla. Kolme lisäpinnaa nostivat Visan lohkon keskikastiin. LeKi-futis on saanut vitosessa pelinsä rullaamaan, kun erittäin kapealla materiaalilla operoiva LeKi löylytti Kyröskosken Apasseja 5 – 1 ja nousi pisteen päähän lohkokärjestä.
Mitä seuraavaksi?: Loiske matkaa juhannuksen jälkeen keskiviikkona 24. kesäkuuta Ilveksen kakkostiimin nuorten taitureitten vieraaksi. Visan ja LeKi-futiksen odotettu paikallisderby lähenee, joukkueet kohtaavat Vesilahdella lauantaina 27. kesäkuuta.