Loiskeen tappioputki pitenee

Sääksjärven Loiskeen jalkapallokaudesta kolmosdivarissa on tulossa kovin kaksijakoinen. Viisi ensimmäistä peliään Loiske eteni tappioitta, pistesaldo kasvoi mukavasti yli kahden pinnan keskiarvolla. Seuraavat neljä peliä ovat osoittaneet sarjan kovuuden, sillä jokaisessa niistä Loiske on kärsinyt tappiot. Tuorein häviö oli siis neljäs putkeen ja sen aiheutti Sääksjärvellä perinneseura Tampereen Peli-Toverit eli TPT. Loppulukemat 0 – 3 (0-2).

Loiskeen pelaajistolla oli hiukan kolhuja sekä muutama poisjääntikin, mutta aivan iskukykyisen sakin oranssipaidat kotiareenalleen saivat. Peli alkoi lupauksia herättäen kotipoikien hyvän liikkeen ja pallonhallinnan merkeissä, mutta viimeisimmissä otteluissa omat pahat virheet ovat toistuneet liian tiheästi, kuten tapahtui nytkin. Kaksi selkeää möhläystä tuottivat kaksi maalia TPT:lle heti avauspuoliskolla. Kun toisella jaksolla LeKi-kasvatti Tommi Lehtimäki maalasi vastustajille vielä kerran, olivat tylyt loppulukemat valmiit.

Loiskeen valmennusjohto harmitteli ennen kauden alkua, että jälleen kerran sarjaa edeltävä valmistautumis- ja treenausjakso jäivät olemattoman lyhyiksi johtuen monestakin eri syystä, joista merkittävin oli, että moni Loiskeen pelaaja pelasi talvisesongin futsalia, jonka kausi kesti maaliskuun loppuun saakka. Kun pelejä jalkapallon puolella tulee kerta viikkon tahdilla, on joukkueen kuntopohjan oltava kunnossa ja pelaajarosterin sen verran laaja, että kierrätystä kykenee valmennuskaarti tehdä. Kovia vastustajia, kuten Ilves-Kisoja ja TPT:tä vastaan, ei Loiskeen liike tahdo riittää koko 90-minuuttista eikä vaihdoistakaan ole ollut sanottavampaa hyötyä.

Loiske pelasi tiistaina 14. kesäkuuta äärimmäisen tärkeän ottelun Valkeakoskella sarjajumbo Palloseppoja vastaan. Jos Loiske katkaisi tappioputkensa, pysyy lempääläisten asema sarjan keskikastissa vakaana. Jos taas tuli viides tappio putkeen, alkaa sarjan häntäpää lähestyä Loisketta turhan kovalla vauhdilla.

Sarjaa alempana LeKi-futiksen ilo avausvoitosta Toijalan kustannuksella jäi lyhyeksi, kun todella tärkeässä häntäpään ottelussa FC Teivo rökitti LeKiä lukemin 2 – 0. LeKi jatkaa tukevasti nelosdivarilohkonsa viimeisenä. Myöskään Vesilahden Visa ei tahdo päästä vitosdivarissa pinnojen makuun, kun Sääksmäen Sopu kävi lyömässä Visan Vesilahdella lukemin 4 – 2. Visan maalit merkittiin Jaakko Aallon ja Niko Björkstenin nimiin.

Kutosdivarin paikallispelissä Loiskeen kakkossakki oli odotetusti LeKi-futiksen reservejä parempi. Loppulukemat olivat 3 – 1. Loiskeen maalintekijöinä olivat Eeli Huotari, Ilkka Suortti ja Juha-Pekka Pasi. LeKin osuman teki rankkarista Perttu Asunta.