Jalkapallokauden lopputodistukset

Jalkapallon edustusjoukkueiden pelikausi mallia 2016 on saatu päätökseen. Lempäälä – Vesilahti-akselilla miesten sarjoissa pelasi viisi joukkuetta, yhteensä noin 150 pelaajaa. Isoa menestystä ei millään sarjatasolla saavutettu. Suurimman osan kaudesta niin Loiske, LeKi-futis kuin Visakin taisteli putoamispeikkoa vastaan. Tampereen piirin lopputaulukoissa sekä Loiske että Visa ovat putoamisviivan alapuolella, mutta tällä tietoa kumpikaan joukkue ei putoa, johtuen piirirajojen siirtelystä.

Loiskeelle kausi kolmosessa alkoi hyvin. Viisi ensimmäistä peliä sujuivat tappioitta, mikä mukavinta, joukkueen pelaaminen näytti energiseltä ja hienolta. Seuraavaksi sääksjärveläiset ajautuivat seitsemän pelin tappioputkeen, mikä suisti joukkueen taisteluun putoamista vastaan. Kuitenkin voitot Pirkkalasta, Eurasta ja Ilveksen kakkostiimistä toivat tarpeeksi pisteitä, että säilyminen lienee selvä.

Sarjataulukon kärkeä tai edes keskikastia Loiske ei tällä kaudella kyennyt yllättämään, joskin muutamat pelit olivat hyvinkin tasaisia. Loiskeen maalinteko lepäsi pitkälti Niko Kuhlbergin varassa, hän teki pelaamissaan 16 ottelussa yhdeksän osumaa.

Loiske käytti peräti 32 eri pelaajaa. Seuran omien kasvattien rooli oli tämän vuoden joukkueessa minimaalinen, vain kesälomansa ajan Loisketta edustanut Otso Suonpää kuului selkeisiin runkopelaajiin, muiden Loiske-juuristen roolina oli olla lähinnä vaihtopelaajina. Loiskeen valmennuksesta vastasi Jukka Salminen Joonas Salmisen ja Henry Hanhisalon avustamana.

LeKi-futis nousi kovalla kirillään nelosdivisioonassa piirin asettaman putoamisviivan yläpuolelle. Joukkueen kevätkausi oli karmea: vain yksi voitto ja kaksi tasapeliä. Syyspuolella joukkueen peli loksahti parempiin uomiin, saldoksi tuli 19 pistettä.

LeKin kokoonpanossa oli yllin kyllin rutiinia, kokemusta ja toisaalta nuoruuden intoa pärjätä nelosessa, mutta alkukauden pelaaminen tökki todella pahasti syystä tai toisesta. Joukkueen ehdoton ilopilkku oli hyökkääjä Ville Viitaharju, jonka huimaan syysvireeseen kulminoitui koko joukkueen nousu. Viitaharju paukutti kaikkiaan 13 maalia. LeKissäkin kävi kokoonpanossa peräti 31 eri pelaajaa, joten pelaajaliikenne on myös jalkapallon puolella kovaa jääkiekon tavoin.

Vesilahden Visa jää odottamaan palloliiton lopullisia linjauksia säilyjistä, mutta kun Visan takana on kolme seuraa, lienee säilyminen selvä juttu.  Visan kausi oli ailahteleva. Kevätpuoli oli vesilahtelaisillekin hankala, syksyllä peli kävi paremmin ja pistepussi karttui ripeämmin. Joukkueen pelaajamateriaali oli tasainen myös tehotilastoissa löytyy useampi viiden maalin mies.

Pohjasarja kutosessa Loiskeen kakkostiimi kokosi 30 pistettä ja oli lohkossaan neljäs. LeKi-futiksen kakkossakki puolestaan sai 16 pistettä sarakkeeseensa ja oli Loiskeen takana sarjan seitsemäs.