Muutosjohtaja Päivi Nurminen avaa maakuntauudistuksen nykytilaa

Muutosjohtaja Päivi Nurminen elää poikkeuksellisen jännittävää aikaa: milloin eduskunta näyttää vihreää valoa maakunta- ja sote-uudistuksen jatkolle. Nurminen avaa niin omiaan kuin 60 muun Pirkanmaan valmistelujoukon tuntemuksia Radio Sunin Päivän vieras -ohjelmassa keskiviikkona kello 9.30 lähtien. (Kuva: Matti Pulkkinen)
Muutosjohtaja Päivi Nurminen elää poikkeuksellisen jännittävää aikaa: milloin eduskunta näyttää vihreää valoa maakunta- ja sote-uudistuksen jatkolle. Nurminen avaa niin omiaan kuin 60 muun Pirkanmaan valmistelujoukon tuntemuksia Radio Sunin Päivän vieras -ohjelmassa keskiviikkona kello 9.30 lähtien. (Kuva: Matti Pulkkinen)
Pirkanmaan maakuntauudistuksen valmisteleminen on 60 huippuammattilaisen käsissä. Muutosjohtaja Päivi Nurminen myöntää, että hallituksen ja eduskunnan maakunta- ja sote-lakiaikataulujen paukkuminen  verottaa valmistelijoiden tulevaisuudenuskoa, mutta he elävät kaikesta huolimatta suuressa toiveikkuudessa. Nurminen avaa historiallisen uudistuksen kirvoittavia tuntojaan keskiviikkoaamuna kello 9.30 lähtien Radio Sunin Päivän vieras -ohjelmassa.

Päivi Nurminen on maakunnan kuulu ammattilainen yhteisen tahtotilan kokoamisessa ja hedelmällisen yhteistyön rakentamisessa. Hänen johdollaan muun muassa Tampere ja kehyskunnat ovat löytäneet tuloksellisen yhteistoiminnan Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymän kautta. Nurmisen vakituinen työ on toimia seutujohtajana.

Nurminen on työskennellyt tämän vuoden helmikuusta lähtien Pirkanmaan muutosjohtajana. Hänen lisäkseen muutosjohtajia ovat Jaakko Herrala (sote) ja Jukka Alasentie (maku).

Muutosjohtajat ja -valmistelijat odottavat toiveikkaina eduskunnalta lakipäätöksiä, jotta ahkerasti ja määrätietoisesti työtään tehnyt organisaatio pääsee seuraavaan vaiheeseen eli maakuntavaalien järjestämiseen ja väliaikaishallinnon pystyttämiseen.

Päivi Nurminen kertoo Radio Sunin haastattelussa esimerkiksi sen, miksi juuri politiikalla on historiallisen suuri merkitys tulevien itsehallinnollisten maakuntien toiminnassa.

Nurminen kuvailee myös sitä, millainen hänen mielestään olisi ihanteellinen Pirkanmaa Suomen 18 maakunnan kartalla.

– Suomen paras ja Euroopan kiinnostavin uudistus!, hän kiteyttää.

Radio SUNin taajuudet ovat: Tampere 107,8, Parkanon seutu 91,7, Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3, Etelä-Pirkanmaa 96,7 ja  Ylä-Pirkanmaa 106,1 sekä Kankaanpään seutu 106,7.