Loiske palasi voittojen tielle

Kuva: Kari Etelä
Akseli Syrjälää on Loiskeen kiittäminen kolmesta pisteestä ja 2 – 1-voitosta ottelussa FJK:ta vastaan. Tässä yksi Syrjälän huippupelastuksista.

Sääksjärven Loiskeelle 15. elokuuta käyty jalkapallon kolmosdivarin kotiottelu Forssan Jalkapalloklubia vastaan oli todellinen kypsyyskoe. Loiske oli hävinnyt kaksi edellistä kamppailua, mikä murheellisinta päästäen peräti 12 maalia omiin. Forssaa vastaan sääksjärveläisten valmennusjohto teroittikin puolustuspelin huolellisuutta, jossa Loiske onnistuikin kohtuuhyvin. Loppulukemat Sääksjärven stadionilla olivat 2 – 1 (1-0).

Avausjakso kulki loiskelaisten ollessa kentällä aktiivisempana osapuolena. Puoliajan maali syntyi rangaistuspotkusta, josta kokenut Tomi Lahtinen ei erehtynyt. Rauhallinen sijoitus ei jättänyt forssalaisveskarille saumaa torjua.

Toiselle jaksolle FJK lisäsi höyryä ja tilanteita alkoi syntyä Loiskeenkin veräjälle. Pelin paras mies löytyi tällä kertaa Loiskeen maalinsuulta, sillä Akseli Syrjälä pelasti pari kolmekin varmaa maalimestaa huikeilla liimauksillaan. Tärkeimmän torjunnan Syrjälä teki reagoimalla mahtavasti takatolpalle tulleeseen syöttöön ja estämällä näin satavarman maalin synnyn.

Juho Mäkiniemi teki voittomaalin pelikellon kulkiessa kohti loppua, eikä FJK:n Janne Eerikäisen yliajalla tullut kavennus enää pisteiden jakosuhdetta muuttanut.

Tasaisessa sarjataulukossa Loiske ohitti kaksi vastustajaa ja on nyt seitsemäs. Kolmikko FJK, TKT ja VaKP ovat erottuneet omaksi häntätrioksi, joten pienintäkään putoamispeikkoa ei Loiskeen kantapäillä ole. Loppukauden joukkue saa pelata vapautuneesti ja nauttien. Loiskeen tavoite sijoittua neljän parhaan sakkiin on täysin realistinen.

Sarjaporrasta alempana eli nelosdivarissa LeKi-futis otti tärkeän ja makoisan 5 – 1-voiton Kangasalan Voitosta Lehtimäen veljesten ollessa pääosissa ottelussa. Topparina pelaava Janne Lehtimäki aloitti maalinteon jo 2. minuutilla ja LeKin pelaajavalmentaja Tommi Lehtimäki katkaisi kangasalalaisten selkärangan latomalla pallon kolmesti verkkoon. Yksi osumista merkittiin Joni Hiltusen nimiin. Kolmella lisäpisteellä LeKi nousi putoamisviivan paremmalle puolelle. LeKi on sarjassa kahdeksas, mutta vitossijaan on matkaa vain kaksi pistettä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.