Kesannolla ollut pelto asuinalueeksi – Saikan alueen kaavamuutos tuomassa Kuljuntien varrelle yli 400 uutta asukasta, varaus myös päiväkodille

Saikan aluetta suunnitellaan asumiskäyttöön. Kuva: Lempäälän kunta

Saikan alueen asemakaavaa ollaan muuttamassa, jotta uudelle alueelle saataisiin asukkaita. Lempäälän yhdyskuntalautakunta on asettanut kaavaluonnokset nähtäville.

Saikan alue sijaitsee Kuljuntien varrella Sarvikkaantien ja Ideaparkinkadun liittymien kohdalla. Alue on tällä hetkellä pääosin kesannolla olevaa peltoa. Suunnittelualueen läheisyydessä sijaitsee muun muassa lounasravintola Tuulan Tupa ja kirpputori Klaffi ja Piironki.

Noin 9,5 hehtaarin suuruiselle alueelle on laadittu kaksi kaavaluonnosta, joista toinen on kerrostalovaltainen, ja sisältää tontin koululle. Toinen vaihtoehto on pientalopainotteinen. Molemmissa vaihtoehdoissa on varattu tontti päiväkotia tai muuta julkista lähipalvelua varten. Alueen asukasmäärä kasvaisi molemmissa luonnoksissa hieman yli 400 henkilöllä.

Lempäälän kunta omistaa maantiealueita lukuun ottamatta lähes koko suunnittelualueen, ja asemakaavan muuttamiseen on ryhdytty kunnan aloitteesta.

Kunnanvaltuusto on päättänyt Saikan alueen asemakaavoittamisesta marraskuussa.

 

Havainnekuvat:

20195726-6-5

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 8 viikkoa vain 3,90 €.